... / Objavljena imena dobitnika BBI stipendija iz fonda "Sheikh Saleh Kamel"

21. 09. 2021. u 17:05:00 Promotivni tekst

Shares: 0

Na osnovu odredbi Pravilnika o stipendiranju učenika i studenata BBI, Komisija sačinjena od predstavnika BBI-a, Ministarstva obrazovanja i nauke FBiH, Rektorata Univerziteta u Sarajevu, Islamske zajednice BiH, te Asocijacije Fatma, nakon selekcije prispjelih zahtjeva primljenih temeljem javnog konkursa, donijela je odluku o dodjeli stipendija iz kategorije Fond „Sheikh Saleh Kamel“.

Mjesečna stipendija iznosi 100 američkih dolara u protivrjednosti KM i isplaćuje se 12 mjeseci. Stipendije su namijenjene djeci bez jednog ili oba roditelja, na teritoriji cijele BiH, a Komisija je prilikom odabira ocjenjivala, između ostalog, uspjeh u obrazovanju, kao i ukupne prihode i socijalni status domaćinstva.

Stipendije će biti isplaćene putem studentskog računa koje su učenici ili njihovi zakonski zastupnici, odnosno studenti obavezni otvoriti kod BBI banke prije potpisivanja ugovora u roku od deset dana od dana objavljivanja spiska dobitnika.

Neophodna dokumentacija za otvaranje računa:

Kopija LK (lične karte)
PBA-3 obrazac (CIPS prijava)
Potvrda o školovanju (kopija indexa sa upisanom godinom ili potvrda od fakulteta)

Za maloljetna lica:

Ovjerena kopija rodnog lista, PBA-3 obrazac (cips prijava) – dijete
Kopija LK, PBA-3 obrazac (cips prijava) – zakonski zastupnik
Potvrda o školovanju (kopija knjižice ili potvrda od škole)
Dobitnici stipendije prilikom dolaska u poslovnice BBI banke trebaju naglasiti da je svrha otvaranja računa priliv sredstava od stipendije kako bi otvorili isključivo „STUDENTSKI TEKUĆI RAČUN“ na koji BBI banka ne naplaćuje mjesečne troškove održavanja.

O datumu i mjestu uručenja stipendija dobitnici će biti naknadno obaviješteni.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na info telefon: 080 020 020 ili putem e-mail-a: [email protected]

Spisak dobitnika stipendija iz Fonda "Sheikh Saleh Kamel" pogledajte na ovom linku.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA