Oazina moć hidratacije u Hydra Power bočici

0
Promotivni tekst
Oazina moć hidratacije u Hydra Power bočici
Foto: Oaza / Hydra Power voda

Oazino ljetno izdanje ima 'zadatak' da nas podsjeti na važnost hidratacije i moć vode koja nam je neophodna za organizam, koji jedino vodu prepoznaje kao tekućinu.

"Naša misija je da stalno ukazujemo i podsjećamo naše potrošače o važnosti dovoljnog ispijanja vode tokom dana. Uvijek ističemo benefite vode po naše tijelo i razloge zašto je potrebno svakodnevno konzumirati. Uzmemo li u obzir da voda potiče probavu, reguliše našu tjelesnu temperaturu, izbacuje toksine iz organizma, osigurava adekvatnu čvrstoću, gipkost i elastičnost tkiva i daje nam dovoljno energije za normalno funkcionisanje tokom dana, dovoljni su razlozi da unesemo optimalnu količinu od dva litra dnevno",  ističe Senida Medić, brend menadžer kompanije Oaza.

Istraživanja navode da je 75% ljudi hronično dehidrirano. Kod 37% osoba je mehanizam žeđi toliko oslabljen da ga se često zamjeni s mehanizmom gladi. Jedna čaša vode zaustavila je ponoćne napade gladi kod skoro 100% osoba na dijeti koje su sudjelovale u jednom američkom istraživanju.
Nedostatak vode je uzrok br.1 dnevnog umora.

Osam do 10 čaša vode dnevno može značajno ublažiti bolove u leđima i zglobovima kod čak do 80% osoba s ovim problemima. Ispijanjem pet čaša vode dnevno smanjuje se rizik obolijevanja od raka debelog crijeva za 45%, raka dojke za 79%, te raka mokraćnog mjehura za 50%

Ako obratimo pažnju na sve navedene podatke, ne preostaje nam ništa drugo nego da novu, Oazinu HYDRA POWER bočicu od 0.5 i jedan litar potražimo u trgovinama širom BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije