Nove investicije najvećeg domaćeg investitora

1
Promotivni tekst
Nove investicije najvećeg domaćeg investitora
Foto: Bingo / Izgradnja modernog logističko-distributivnog centra u Sarajevu

Domaći trgovački lanac Bingo ulazi u završnu fazu radova na izgradnji i opremanju modernog logističko-distributivnog centra u Sarajevu, koji će koštati više od 40 miliona KM.

Ukupna površina novog objekta od preko 27.000 m2, jednaka je veličini četiri fudbalska stadiona, što ga čini jednim od najvećih distributivnih centara u regiji. U njegovoj izgradnji angažovano je preko 30 domaćih izvođača radova.

Skladišnu mehanizaciju, transportna vozila i ostalu prateću logističku strukturu će koristiti ukupno 296 uposlenika, koliko će ih biti do kraja 2025. godine, kada je planirana puna iskorištenost projektovanih kapaciteta.

Bingo donirao 40.000 KM za SOS dječija sela u BiH

Bingo donirao 40.000 KM za SOS dječija sela u BiH

Centar će postaviti nove standarde u brzini distribucije, što će za krajnje kupce značiti dovoljne količine i garantovanu svježinu voća i povrća. Predviđena je i izgradnja i namjenskih komora sa kontroliranom temperaturom za potrebe skladištenja svježeg voća i povrća, kao i duboko zamrznutih proizvoda.

Prostorni kapacitet optimalno je iskorišten, i u skladu sa standardima distributivnih skladišta trgovačkih lanaca u Evropi i regiji.

Logističkim procesima će se upravljati s interno razvijenim softwerima, namjenski projektovanim za specifičnosti skladišnih i transportnih procesa unutar Bingo lanca opskrbe, a u skladu sa svim standardima unutar ove poslovne oblasti djelovanja.

Otvorenje centra planirano je početkom 2023. godine. Ovim projektom, Bingo će osigurati kontinuitet brze opskrbe svojih skoro 230 maloprodajnih objekata u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije