Nova metoda liječenja vena, samo u Chicago Vein Institute Sarajevo

Promotivni tekst
Nova metoda liječenja vena, samo u Chicago Vein Institute Sarajevo
Foto: Promo / Chicago Vein Institute Sarajevo

Chicago Vein Institute Sarajevo jedina je flebološka poliklinika  u Bosni i Hercegovini, koja je isključivo posvećena dijagnozi i liječenju bolesti vena, također, jedina je poliklinika čije je osoblje trenirano da koristi najnoviju i najmoderniju metodu liječenja proširenih i bolesnih vena. Ono po čemu se ovaj prestižni Institut ističe, upravo se ogleda u primjeni novih tehnika i metoda pri terapiji i liječenju bolesti vena.

U skladu s tim, u saradnji sa Medtronicom, Chicago Vein Institute Sarajevo pacijentima nudi potpuno novu tehniku liječenja proširenih vena, izvodeći je na najsavremeniji način. Naime, radi se o ablaciji vena, tehnikom lijepljenja VenaSeal, putem koje se omogućava najjednostavnije i najbezbolnije rješenje za bolesne vene.

Prije svega, ova vrhunska metoda lijepljenja proširenih vena pacijentima omogućava trenutno, ali i efikasno liječenje, čiji je najmoderniji pristup liječenja idealan za ljetne dane. Period nošenja čarapa, kao i samo doziranje anestezije tokom ovog tretmana, koji traje trideset minuta, svedeno je na minimum.

Chicago Vein Institute Sarajevo - undefined

Foto: Uspješno liječenje / Chicago Vein Institute Sarajevo

Sa sigurnošću možemo istaći, da prilikom VenoSeal metode liječenja, bol i neugodnost za pacijenta  tokom samog procesa gotovo i da ne postoji. Također, u mogućnosti ćete biti da uobičajeno obavljate vaše svakodnevne i slobodne aktivnosti, kao što su odlazak na posao, kućanski poslovi, odlazak u teretanu, šetnju...

Zašto VenaSeal metoda?

Klasične metode liječenja vena, kao što su  stripping ili tzv. čupanje vena, jako su bolne, neugodne i poprilično zahtijevaju dugotrajan oporavak za pacijente. Za razliku od VenaSeal tretmana, ove metode liječenja vena uključuju potpunu anesteziju i dug period mirovanja nakon same procedure, te vas tako spriječavaju u obavljanju svakodnevnih aktivnosti i izvršavanju ostalih obaveza.

Kod novijih,  modernijih i savremenijih metoda,  pacijenti uopće nemaju potrebe za bolovanjem.  Pojavom laserske metode u liječenju proširenih vena, ablacija vena tehnikom lijepljenja, krajnji je novitet u postupku ove metode liječenja.

"Chicago Vein Institute poliklinika ide u korak sa vremenom, pratimo svjetske trendove, konstantno ulažemo u edukaciju našeg stručnog tima, te u skladu s tim možemo istaći da smo veoma ponosni što ostajemo prvi u donošenju najsavremenijeg pristupa i metoda za liječenje pacijenata koji imaju problema sa proširenim venama, kako u Bosni i Hercegovini, tako i šire", ističe Ajla Šunje Šabanović, vlasnica poliklinike.

Za sve dodatne informacije i usluge, kliknite OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije