NLB Grupa donira milion eura za ublažavanje posljedica razornih poplava u BiH

1
Radiosarajevo.ba
NLB Grupa donira milion eura za ublažavanje posljedica razornih poplava u BiH
Foto: NLB banka / NLB Grupa donira milion eura za ublažavanje razornih poplava u BiH

Majka priroda nas je prošle sedmice još jednom podsjetila na svoju nemjerljivu snagu. Obilne padavine u dijelovima Bosne i Hercegovine izazvale su poplave, klizišta i ogromna razaranja, a uz to odnijele i najveći danak od svih – ljudske živote.

Kako bi podržali iskrene napore spasilačkih službi koje pokušavaju da otklone posljedice razaranja, članice NLB Grupe doniraju milion eura ugroženim područjima. Donacija će biti usmjerena ka humanitarnim organizacijama, Crvenom križu i Pomozi.ba kako bi se osiguralo da pomoć stigne do onih kojima je najpotrebnija.

Sve banke sa tržišta na kojima posluje NLB Grupa, dakle Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Kosova, dale su svoj doprinos donaciji, pri čemu određene banke članice također organizuju vlastitu lokalnu podršku.

Semir Cerić Koke će svu zaradu od koncerta u Skenderiji donirati žrtvama poplava: Uputio je i apel

Semir Cerić Koke će svu zaradu od koncerta u Skenderiji donirati žrtvama poplava: Uputio je i apel

"U Sloveniji su još uvijek živa sjećanja na poplave koje su u augustu prošle godine poharale velika područja naše zemlje. Prizori koji dolaze iz regije koja je naš dom, gdje živi toliko naših prijatelja i kolega iz naših banaka, posebno su bolni. Međutim, u ovoj katastrofi još jednom možemo pokazati kako, kada su dani najmračniji, stojimo jedni uz druge, dokazati da su ljudska volja, srce i solidarnost jači od neuništive sile prirode", rekao je predsjednik NLB Grupe, Blaž Brodnjak, najavljujući donaciju Grupe.

"Zadovoljstvo je biti dio Grupe koja stoji uz zajednicu u kojoj živi i radi, a posebno u kriznim trenucima kao što su ovi. Naše misli su sa svima koji su pogođeni poplavama, suosjećamo se i izjavljujemo najdublje saučešće svim porodicama stradalih u ovoj prirodnoj katastrofi", dodala je Lidija Žigić, predsjednik Uprave NLB Banke d.d., Sarajevo.

"Ovo je način da pokažemo našu solidarnost i istinsku brigu prema tržištu na kojem poslujemo. Istovremeno iskazujem zahvalnost NLB Grupi koja još jednom pokazuje zajedništvo, solidarnost i odgovornost prema našim građanima. Građanima koje je zadesila ova nesrećna okolnost želimo da se što prije oporave i ne sumnjamo da će snažna solidarnost društva u tome pomoći", kazao je Goran Babić, predsjednik Uprave NLB Banke Banja Luka.

Ovakvim aktivnostima NLB Grupa dokazuje da nije samo banka, već jedan od ključnih, sistemskih graditelja društva i privrede u matičnom regionu, te Grupa koja, osim potencijala, prepoznaje i izazove te pruža podršku kada je to potrebno i na taj način ostavlja bolje tragove.

NLB Banka Sarajevo poziva sve svoje klijente, fizička i pravna lica, koja su na bilo koji način pogođena ovom nepogodom da se jave na besplatni broj telefona 0800 22 427 ili na mail info@nlb.ba kako bi dobili više informacija o konkretnim mjerama koje je Banka poduzela u cilju ublažavanja posljedica. Neke od mjera su mogućnost odgode plaćanja obaveza i besplatno vođenje računa, a o konkretnim mjerama Banka će sa svakim klijentom pojedinačno dogovoriti odgovarajuće i za klijenta najpogodnije rješenje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije