Najpoželjniji poslodavac u BiH i ove godine kompanija dm

Radiosarajevo.ba
Najpoželjniji poslodavac u BiH i ove godine kompanija dm
/ Radiosarajevo.ba
Na svečanoj ceremoniji održanoj u hotelu Hills u Sarajevu, kompanija Kolektiv d.o.o. – portal Posao.ba, već jedanaestu godinu zaredom dodijelila je priznanja kompanijama koje su izabrane za Najpoželjnije poslodavce u Bosni i Hercegovini.

Za Najpoželjnijeg poslodavca u 2017. u BiH, po izboru Bosanaca i Hercegovaca, izabrana je kompanija dm drogerie markt, koja je ovu nagradu odnijela i prošle godine.

Na listi deset najpoželjnijih poslodavaca za 2017. godinu, drugo mjesto je zauzela kompanija Al Jazeera Balkans, a zatim slijede Mistral Technologies, HIFA Group, Bingo, Nsoft, AS Group, ORBICO, Violeta i UniCredit Bank.

Najpoželjnijih 50

Poslodavci koji su se plasirali od 11. do 50. mjesta svrstani su u kategorije čiji je kriterij za formiranje bila djelatnost kompanije. Priznanja su uručena i kompanijama koje su u okviru pojedinačnih kategorija proglašene za prvoplasirane.

Tako je za najpoželjnijeg poslodavca u Finansijskom sektoru proglašena kompanija ASA Osiguranje, koja svoju poziciju na tržištu rada gradi kao kompanija koja je poželjna mladim i obrazovanim ljudima, ali i onima koji imaju višegodišnje radno iskustvo.

Kad je riječ o FMCG sektoru ovo priznanje dobila je kompanija Philip Morris BH.  U Maloprodajnom sektoru najpoželjniji poslodavac je kompanija JYSK. U sektoru Fashion&Retail priznanje je dobila Alma-Ras, a u Distributivnom sektoru za nagradu se izborila kompanija Nelt d.o.o.

Ove godine je u Proizvodnom sektoru najviše glasova dobila Coca-Cola HBC BH, a u Sektoru medija građani BiH su za najpoželjnijeg poslodavca izabrali N1, dok je u Sektoru nafte i plina nagradu dobila Holdina.

Neke od najpoželjnijih kompanija u ICT sektoru su Telemach d.o.o. i Authority Partners.
Među ostalim dobitnicima priznanja za drugoplasirane i trećeplasirane u sektorima su Deichmann obuća, MARBO, Reiffeisen BANK, Sberbank BH, KONZUM, FIS, Prevent BH, Bosnalijek d.d. i MEGAMIX.

Projekt "Najpoželjniji poslodavac" se organizuje svake godine, te počinje tromjesečnim istraživanjem na osnovu kojeg se pravi poredak izabranih najpoželjnijih poslodavaca. Ove godine su u istraživanju učestvovale 724 kompanije, a glasanjem je prikupljeno ukupno 18.490 jedinstvenih glasova.

Generalni sponzor ceremonije je Ambasada Švicarske u BiH, a u svojstvu prijatelja projekta ceremoniju je podržao Federalni zavod za zapošljavanje.

Strateški medijski partner projekta je Akta.ba, generalni medijski pokrovitelji portal Klix.ba, dok su ostali medijski partneri Business Magazine, Radio Sarajevo, Bljesak.info, Reunion i Dnevni list.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije