Na Bjelašnici završen treći Telemach Children Speed Camp: 46 mališana uživalo u četiri dana skijanja

0
Promotivni tekst
Na Bjelašnici završen treći Telemach Children Speed Camp: 46 mališana uživalo u četiri dana skijanja
Foto: Telemach / Telemach Children Speed Camp

Završen je Telemach Children Speed Camp 2023, jedinstveni međunarodni sportski kamp za djecu edukativno-takmičarskog karaktera, koji treću godinu zaredom na olimpijskoj planini Bjelašnici organizuje skijaški klub Olimpic iz Sarajeva, uz podršku generalnog sponzora i telekomunikacijskog partnera, kompanije Telemach.

Ovaj događaj još jednom je dokazao da Bosna i Hercegovina ima sjajne skijaške talente i da olimpijska planina Bjelašnica, baš poput poznatih evropskih i svjetskih ski centara, može biti mjesto vrhunskih skijaških takmičenja.

Kruna ovogodišnjeg kampa bilo je proglašenje pobjednika takmičenja i dodjela priznanja za svih 46 učesnika, mladih skijašica i skijaša koji su na Bjelašnicu stigli iz Makedonije, Kosova, Slovačke, Argentine i Bosne i Hercegovine. Od 27. februara do 2. marta ovi mališani su imali priliku usavršiti znanja i tehničko-taktičke elemente brzih disciplina (spust i super G) i to od vrhunskih skijaša kao što su Ivica Kostelić, koji je ambasador Kampa, zatim Kristian Ghedina, Paola Magoni, Sead Čaušević.

Jedinstven i profesionalan pristup oduševio je učesnike, te učinio da i ovogodišnji kamp prođe u fenomenalnoj atmosferi. Tokom sva četiri dana događaja, djeca su uživala u treninzima i učenju od svojih uzora, te druženju u čarobnom snježnom ambijentu Bjelašnice. Osim fantastičnih uspomena, kućama su ponijeli i lijepu priču o Telemach Children Speed Campu, iza kojeg stoji sjajna ekipa, ali i o Bosni i Hercegovini kao atraktivnoj destinaciji za zimske sportove.

Pobjednici 'Telemach Children Speed Camp 2023' prema kategorijama su:

PRVA TRKA
U14 djevojčice - Duraković Dajra Zenica2010 52.38
U14 dječaci - Mehić Anur 2009 Naš tim 50.05
U16 djevojčice - Hasanbegović Rukaja 2007 Bjelašnica 53.01
U16 dječaci - Zenuni Isa Olimpic 51.74
Juniori, djevojčice - Krezoyu Kiana Kosovo 52.08
Juniori, dječaci - Terzić Dino Olimpic 47.89

DRUGA TRKA
U14 djevojčice - Duraković Dajra ZE 2010 49.49
U14 dječaci - Mehić Anur Naš tim 49.42
U16 djevojčice - Hasanbegović Rukaja Bjelašnica 51.71
U16 dječaci - Zenuni Isa Olimpic 50.20

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije