Milan Bandić na promociji avio linije Zagreb-Mostar: Dolazit ću češće na kafu

Anadolija
Milan Bandić na promociji avio linije Zagreb-Mostar: Dolazit ću češće na kafu
Nakon 12 godina, Mostar i Zagreb će od 3. maja 2018. godine biti povezani redovnim međunarodnim zračnim linijama kompanije Croatia Airlinesa tokom cijele godine.

Karte po cijeni od 89 eura u oba smjera puštene su u prodaju danas prilikom svečanosti promocije leta u Mostaru. 

Da se radi o iznimno značajnom projektu posvjedočio je dolazak predstavnika svih nivoa vlasti iz Hrvatske i BiH na svečanu promociju leta od međunarodnog značaja, koji će, kako je kazano, ne samo povezivati dva grada nego i otvoriti nove privredne prilike. 

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić je kazao kako projekt, koji je ugašen 2006. godine, nije lako bilo pokrenuti i da je ponosan na činjenicu da Mostar konačno izlazi iz svojih okvira i otvara se svijetu na način kako to i zaslužuje, te zahvalio svima koji su podržali ovaj projekt i omogućili zračno povezivanje dvaju gradova što je i direktna povezanost s EU. 

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić istaknuo je kako je radostan da više neće za dolazak u Mostar putovati satima, nego će biti u mogućnosti doći i češće na kafu u grad na Neretvi.

"Neka leti dva puta sedmično, najmanje 12 godina, jer 12 godina smo ovu liniju čekali, a onda neka bude dva puta dnevno“, kazao je Bandić koji je najavio svoj sljedeći dolazak u Mostar 3. maja prvim letom na liniji koja će povezivati ove gradove. 

"Već sada je moguće online putem svih agenata kupiti karte za ovu liniju. Letovi za Zagreb počet će 3. maja i planirani su ponedjeljkom i petkom u jutarnjim satima, dok će se iz Zagreba za Mostar letjeti četvrtkom i nedjeljom navečer", pojasnio je predsjednik uprave Croatia Airlinesa Jasmin Bajić navodeći kako će ova linija prometovati tijekom čitave godine zahvaljujući sufinanciranju države.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije