Loše vijesti za aerodrome u BiH: Wizz Air ukida nekoliko letova

1
Radiosarajevo.ba
Loše vijesti za aerodrome u BiH: Wizz Air ukida nekoliko letova
Foto: Arhiv / Wizz Air

Kompanija Wizz Air idućeg ljeta više neće letjeti iz Ljubljane za London Luton. Ovim Wizz Air ostaje samo na letovima za Skoplje (tri puta sedmično).

Wizz Air ukida iz Niša letove za Dortmund, Beč i Malmo, što je ukupno sedam letova sedmično.

Kompanija istim ostaje na samo 2 linije iz Niša (Basel i Memmingen). Isto znači da će Niš imati umjesto 13 tek sedam sedmičnih letova, šest manje nego prošle godine.

FK Sarajevo objavio video i poslao poruku 'Bordo naciji'

FK Sarajevo objavio video i poslao poruku 'Bordo naciji'

I u Banjoj Luci Wizz Air ukida dvije linije i ostat će na samo dvije linije, te će imati pet letova manje nego prošle godine. Banja Luka je već povezana s Baselom i Dortmundom.

Wizz Air dodatno "reže" i letove sa aerodroma Tuzla. Prošlog ljeta je imao 48 letova na 16 linija, ove zime devet letova na tri linije, no ovog ljeta ima jedan let manje nego i ove zime, tj. imat će osam sedmičnih letova na tri linije, s obzirom na to da Basel smanjuje sa tri na dva sedmična leta, izvijestio je Zamaaero.

Osim Basela, s Tuzlom ostaju povezani Dortmund i Memingen u Njemačkoj.

Podsjetimo, kada je u pitanju Bosna i Hercegovina, kompanija Wizz Air ima još i letove iz Sarajeva za London Luton i Abu Dhabi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije