Lidl povlači ove proizvode? Od sljedeće godine promjena na rafovima, kupci razočarani

0
Radiosarajevo.ba
Lidl povlači ove proizvode? Od sljedeće godine promjena na rafovima, kupci razočarani
Arhiv / Lidl / Ilustracija

Poznati diskontni lanac Lidl, koji bi se u dogledno vrijeme trebao otvoriti i u Bosni i Hercegovini, od sljedeće godine mogao da povuče neprehrambene proizvode iz prodaje, kao što su alati i razne kućne potrepštine.

Razlog za to su poremećeni lanci snabdjevanja i posljedični veliki problemi u isporuci, a sada su to štedljivi kupci.

Takva slika bi od sljedeće godine mogla da se promijeni i kod nas i u matičnoj Njemačkoj, prenosi  portal Fenix-magazin pisanje portala Lebensmitelcajtung.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Lidl traži radnike u Sarajevu: Raspisani konkursi za više pozicija

Lidl traži radnike u Sarajevu: Raspisani konkursi za više pozicija

Kupci su prestali da troše velike količine novca, što bi moglo da utječe na promjenu poslovanja i ponude asortimana Lidla.

Neprehrambena ponuda je do sada bila zaista isplativa za diskontera, ali u posljednje vrijeme su se pojavili problemi. Posao sa artiklima koji imaju cijene veće od 20 eura je zabilježio veliki pad.

Diskont sumnja da iza toga stoji strah od sve veće cijene energije. Zbog toga je Lidl za 2023. godinu naručio znatno manje artikala iz neprehrambenog sektora, piše ovaj njemački portal.

Podsjetimo, njemačka kompanija Lidl, koja je u martu prošle godine registrovala svoju firmu u Bosni i Hercegovini, raspisala je nove konkurse za zapošljavanje.

Trenutno su otvorene tri pozicije za rad u Sarajevu.

Njemačka kompanija traži dva radnika za upravljanje lancem nabavke. Oglas je otvoren do 4. septembra ove godine.

Između ostalog, od uslova se traži poznavanje njemačkog ili engleskog jezika, prethodno radno iskustvo na ovoj poziciji je prednost, ali nije obavezno. Također, potencijalni kandidat mora biti spreman na odsustvo van BiH u roku od 18 mjeseci. Neophodna je i vozačka dozvola B kategorije. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije