IT kompanija Symphony predstavlja jedinstveni, skraćeni proces zapošljavanja

0
Promotivni tekst
IT kompanija Symphony predstavlja jedinstveni, skraćeni proces zapošljavanja
Foto: Symphony / Jedinstveni proces zapošljavanja

Protekle godine, kompanija Symphony je doživjela mnogo uspjeha na različitim poljima, uprkos novonastaloj situaciji i pandemiji. Otvorili su Greenpark, novi tehnološki centar na Trebeviću na preko 3.500 kvadratnih metara i pomjerili granice na lokalnom tržištu. Zaposlili su preko 250 ljudi širom svijeta te otvorili nove konsultantske urede u Cirihu, Kopenhagenu, Denveru, a njihovi timovi u Banjoj Luci i Tuzli kontinuirano rastu. Također, proširili su listu partnera i klijenata sa nekim od najvećih svjetskih brendova i Fortune 10 kompanija te dogovorili nekoliko novih saradnji sa osnivačima startupa koji su svoje iskustvo stekli radom u Facebooku i Amazonu.

"Iako smo prethodne godine ostvarili najveći rast u Symphonyju, mi i dalje smatramo da možemo i moramo bolje. Symphony je navikao postavljati standarde na lokalnim tržištima, ali mi to vidimo kao još jedan korak u ispunjenju naše vizije da kreiramo najinspirativnije i najugodnije radno okruženje za naše uposlene s velikim fokusom na tehnički razvoj i napredak", podijelio je s nama Dino Osmanović, direktor Symphonyjevog razvojnog centra u Bosni i Hercegovini.

Kako su nam naglasili iz Symphonyja, tehnološki centar na Trebeviću je najveći iskorak koji su napravili na IT tržištu Bosne i Hercegovine, trudeći se da odgovore na potrebe članova njihovog tima za što ugodnijim i kreativnijim radnim okruženjem. "Iako svi naši uposlenici mogu birati da li će raditi iz ureda, kuće ili neke treće lokacije naš centar na Trebeviću je svaki dan ispunjen što nam je dobar pokazatelj da smo zaista uradili odličan posao s novim prostorom. Nedavno smo i uveli poseban prijevoz za sve naše uposlenike iz nekoliko dijelova Sarajeva do Greenparka, a u prvih nekoliko sedmica korištenja možemo reći da isti funkcionira bez ikakvih poteškoća i predstavlja sistemsko rješenje na potrebe naših uposlenika koji nemaju automobil ili prefeiraju da ga koriste što manje", nastavlja Osmanović. 

Sve spremno za koncert povodom Dana Evrope: Više od 250 đaka iz Sarajeva prisustvovalo probi u NPS

Sve spremno za koncert povodom Dana Evrope: Više od 250 đaka iz Sarajeva prisustvovalo probi u NPS

Novi objekat Simphonya na Trebeviću - undefined

Foto: Symphony / Novi objekat Symphonya na Trebeviću

Symphony nastavlja rasti i zapošljavati, te su nedavno lansirali posebnu inicijativu koja kandidatima nudi olakšan i skraćen proces zaposlenja. "Kao i uvijek unutar Symphonyja, pažljivo slušamo koje su potrebe članova našeg tima, ali i šire javnosti i trudimo se na najbolji način odgovoriti na iste u skladu s našom vizijom i strategijom. Svjesni činjenice da ulazak u selekcijski proces i odluka individualca da promijeni kompaniju često bude izazovna za donijeti, jer je potrebno posvetiti puno vremena i pažnje kako bi se mogli na najbolji mogući način predstaviti potencijalnom poslodavcu, odlučili smo s naše strane pojednostaviti proces. Do kraja septembra smo pokrenuli posebnu inicijativu "From Intro to Offer in 4 Hours" zahvaljujući kojoj će kompletan selekcijski proces za zaposlenje trajati samo četiri sata. To u praksi znači da će inženjeri i inženjerke trebati odvojiti četiri sata svog vremena (u terminu koji njima najviše odgovora), posjetiti naš razvojni centar na Trebeviću gdje će biti održani svi koraci procesa i na samom kraju će moći dobiti finalnu ponudu da postanu članovi našeg tima u Sarajevu. U slučaju da se situacija s globalnom pandemijom pogorša, mi smo obezbijedili uslove da se ova inicijativa održi i u online okruženju", objašnjava Mirza Dervišević, voditelj inženjering odjela Symphonyja u Bosni i Hercegovini.

Jedinstveni proces zapošljavanja - undefined

Foto: Symphony / Jedinstveni proces zapošljavanja

Jako je važno spomenuti da iako je vrlo značajno smanjeno trajanje selekcijskog procesa, kvalitet samog procesa je ostao identičan kao i do sada, kao i želja da svaki kandidat dobije potpuno i ugodno iskustvo zapošljavanja. Svi zainteresirani inženjeri i inženjerke koji žele da postanu dio Symphonyja u Sarajevu, prijavu i više informacija mogu pronaći ovdje te se mogu prijaviti do kraja mjeseca septembra. Ukoliko imate dodatnih pitanja o Symphonyju ili ovoj inicijativi, uvijek ih možete kontaktirati na Facebooku, LinkedInu ili putem email adrese hello@symphony.is.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije