Intesa Sanpaolo Banka u saradnji s Narodnim pozorištem Sarajevo organizirala predstavu za djecu

0
Promotivni tekst
Intesa Sanpaolo Banka u saradnji s Narodnim pozorištem Sarajevo organizirala predstavu za djecu
Foto: Intesa Sanpaolo Bank / Baletna predstava Palčica

Proteklog vikenda u Narodnom pozorištu Sarajevo, Intesa Sanpaolo Banka realizirala je projekat "Zimski raspust sa Intesa Sanpaolo Bankom", a koji je bio namijenjen djeci iz brige i podrške SOS Dječijih Sela i Doma za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave, te djecu zaposlenika Banke.

Djeca su uživala u baletnoj predstavi Palčica, a nakon odgledane predstave djevojčice i dječaci su imali priliku uzeti učešće u radionici koja je podrazumijevala interakciju s akterima predstave i uposlenicima Narodnog pozorišta Sarajevo.

Još jedan od povoda za organizaciju i realizaciju ovog projekta jeste i jubilej koji Intesa Sanpaolo Banka ove godine obilježava, a u pitanju je petnaesta godišnjica djelovanja ove bankarske Grupe u BiH.

Baletna predstava Palčica
Foto: Intesa Sanpaolo Bank / Baletna predstava Palčica

"2008. godine, upravo na ovaj datum 14.1. Intesa Sanpaolo Banka je stigla u BiH i započela svoje djelovanje, koje uspješno traje svih 15 godina. Željeli smo da obilježavanje našeg jubileja započnemo upravo sa najmlađima, a tokom cijele godine nizom aktivnosti i događaja nastavit ćemo sa obilježavanjem istoga.", izjavio je Marco Trevisan, predsjednik Uprave Intesa Sanpaolo Banke.

"Također, željeli smo djeci ponuditi jednu posebnu pažnju tokom njihovog zimskog raspusta i da ukažemo da se pored igre raspust može provesti na drugačiji način tj. družeći se sa vršnjacima, učeći o kulturi, ali i o specifičnostima bajke 'Palčica' koja je postala baletna predstava", dodao je Trevisan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije