! / Intesa Sanpaolo Banka BiH i VISA donirali topli krevetić Općoj bolnici u Gračanici

17. 06. 2019. u 21:58:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 19

Nakon što su tokom maja ove godine po sedmi put pokrenuli i uspješno priveli kraju jednomjesečnu humanitarnu akciju „Inspirisani srcem“, Intesa Sanpaolo banka BiH i Visa će na ovaj način prikupljena sredstva donirati porodilištima u BiH.

Ove godine će donacije primiti Opća bolnica „Dr Mustafa Beganović“ u Gračanici, JU „Dom zdravlja“ Kakanj i Opća bolnica „Prim. dr Abdulah Nakaš“ u Sarajevu. U akciji je prikupljeno 32.000 KM.

"U ranijim godinama smo sredstva prikupljena u akciji 'Inspirisani srcem' odvajali za različite namjene licima, udruženjima, klinikama i zajednicama za koje smo smatrali da im je neophodna, pa smo tako pomagali u osiguravanju pokrivanja troškova za liječenja u inozemstvu, obnovi nakon poplava i različitim zdravstvenim ustanovama. Ove godine smo odlučili da donacije usmjerimo ka porodilištima u BiH", kazala je Lejla Dizdarević, direktorica Direkcije za PR i marketing komunikacije Intesa Sanpaolo Banke BiH.

Pojasnila razloge takve odluke.

"Kao organizacija koja pažljivo prati dešavanja i aktivno sudjeluje u životu zajednice u kojoj posluje, svjesni smo da postoji potreba za donacijama na različitim stranama i u mnogim segmentima. Pomoć u poboljšanju uslova za tek rođenu djecu držimo prioritetom i odgovornošću ne samo naših kompanija, nego društva u cjelini", dodaje Dizdarević.

Prva od ukupno tri planirane donacije namijenjena Općoj bolnici "Dr Mustafa Beganović" u Gračanici uručena je danas i posebno je vrijedna, ne samo u materijalnom smislu.

Radi se o toplom krevetiću namijenjenom bebama rođenim prije 37. sedmice.

Kako kažu u ovoj bolnici, krevetić koji su do sada koristili nabavljen je polovan prilikom otvaranja Opće bolnice 2001. godine, i do danas je redovno održavan i servisiran pa i dalje služi svrsi, no nije dovoljan za potrebe ove bolnice i osjetljivu neonatalnu dob prijevremeno rođenih beba.

Novi krevetić je uručen Općoj bolnici u Gračanici danas, i tim je povodom dr Almir Sakić, direktor Opće bolnice u Gračanici, rekao: "Topli krevetić će pomoći u neometanom i kvalitetnijem pružanju skrbi mališanima. Ovo je naročito važno jer se radi o bolnici koja nije u nekom od većih centara zemlje i jako je bitno da na mikrolokaciji same klinike postoje svi potrebni uvjeti za brigu o bebama, a topli krevetić svakako jeste među prioritetima kada govorimo o uvjetima. U ime tima uposlenih ove bolnice, ali svakako i budućih roditelja i naših malih pacijenata želim zahvaliti na ovoj vrijednoj donaciji".


Za bolnice JU "Dom zdravlja" Kakanj i Opća bolnica "Prim. dr Abdulah Nakaš" u Sarajevu su nabavljeni novi ginekološki stolovi i te donacije će biti uručene u narednim danima.

Iz Intesa Sanpaolo Banke BiH ističu da se radi o najkvalitetnijim stolovima koji se trenutno mogu pronaći na tržištu u ponudi medicinske opreme, a uručenju donacija se raduju zajedno s osobljem ovih klinika.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA