Imtec o navodima da njihov bivši uposlenik nastavlja karijeru u politici

Promotivni tekst
Imtec o navodima da njihov bivši uposlenik nastavlja karijeru u politici
Foto: Imtec / Ilustracija

Kompanije Imtec d.o.o. Sarajevo reagirala je na informacije koje su se pojavile u medijima da će njihov bivši uposlenik Adnan Delić karijeru nastaviti u politici.

Reakciju prenosimo u cjelosti:

Naziv i logo Imtec d.o.o. Sarajevo su zaštićeni kod državnih agencija za zaštitu intelaktulanog vlasništva. Nije dozvoljeno da se naše ime i logo koriste za javnu promociju bilo čega i bilo koga bez našeg odobrenja, te ćemo u skladu sa pravnim normama pokrenuti odgovarajuće procese protiv svih koji neovlašteno koriste naše ime i logo. Posebno nije dozvoljeno da se isto koristiti u političke promocije, jer Imtec d.o.o. nije politička organizacija.

Činjenica da je neko imao zaposlenje u Imtec d.o.o ne znači da je taj posao uspješno radio, te je potrebno da nakon odlaska iz firme dobije relevantne preporuke koje predočava u svojoj daljoj karijeri.

Netačno je takođe da je Adnan Delić polaznik Američkog instituta uvaženog profesora Ishaka Adižesa. Tačno je da Imtec d.o.o kroz procese internog obrazovanja značajnog broja kadrova ima zaključen ugovor sa ASEE Novi Sad, te da Adnan Delić nije više uključen u taj proces.

Zamolićemo sve medije da Imtec d.o.o. ne povezuju sa političkim procesima, te da dopuste našim uposlenicima da u vremenu ekonomske i zdravstvene krize budu fokusirani na ispunjavanje svoje misije. Naša misija je da spajamo tehnologiju i ljude.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije