HMD Global, dom Nokia telefona, predstavlja novog rukovodioca za Evropu

Sponzorisani tekst
HMD Global, dom Nokia telefona, predstavlja novog rukovodioca za Evropu
Foto: Nokia / Nokia

HMD Global, dom Nokia telefona, predstavio je novog potpredsjednika za Evropu - Rubena Lehmanna. Ruben će biti odgovoran za nadgledanje svih komercijalnih operacija, poslovne strategije i razvoja. Posao će obavljati u Švicarskoj, uz izvršnog direktora Floriana Seichea.

Prije nego se pridružio kompaniji HMD Global, Ruben je radio kao izvršni direktor Autronic AG-a, najvećeg distributera mobilnih i pametnih telefona u Švicarskoj gdje je stekao značajno lidersko iskustvo u nekoliko disciplina.

"Oduševljen sam zbog pridruživanja porodici Nokia telefona u ovom vrlo značajnom trenutku. Nokia pametni telefoni i klasični mobilni telefoni prodaju se širom svijeta, a ova godina će, zbog uvođenja 5G mreže, bez sumnje biti presudna u razvoju mobilne industrije u cjelini. Radujem se jer ću svjedočiti tome da će HMD Global odigrati ključnu ulogu u postavljanju ove tehnologije u ruke obožavatelja širom svijeta", rekao je Lehmann.

Ulaskom u novu deceniju, HMD Global teži održavanju svoje pozicije lidera u brzim OS nadogradnjama i ponovo prednjači u razvoju najnovijeg Androida 10. Od danas počinje nadogradnja na najnoviji Android software (Android 10) koju će dobiti svi Nokia uređaji: Nokia 7 Plus, Nokia 6.1, Nokia 6.1 Plus, Nokia 7.1, Nokia 9 PureView i Nokia 8.1.

"Pružamo jedinstveno Android obećanje i globalno smo prepoznati kao brend 'broj jedan' među pametnim telefonima po sigurnosti i software-u. Istraživanja pokazuju da korisnici svoje pametne telefone upotrebljavaju sve više, zbog čega predano radimo na stvaranju najboljeg korisničkog iskustva koje stalno unapređujemo", poručili su iz HMD Globala.

Nokia - undefined

Foto: Nokia: Nokia

HMD Global Oy je kompanija mobilnih telefona sa sjedištem u Finskoj. Kompanija dizajnira i predstavlja na tržištu brojne vrste pametnih i običnih telefona namijenjenih širokom rasponu korisnika i cjenovnih opcija. Uz posvećenost inovativnosti i kvaliteti, HMD Global je ekskluzivni vlasnik licence robne marke Nokia za telefone i tablete.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije