Uspjeh / Hemofarm: Rekordnu proizvodnju prati rekordna prodaja

31. 05. 2019. u 15:32:00 Sponzorisani tekst

Shares: 0

Lider na farmaceutskom tržištu Srbije, kompanija Hemofarm obilježila je 59 godina uspješnog poslovanja. Prošlu godinu Hemofarm je završio rekordnom proizvodnjom od 5,6 milijardi tableta kada je ostvario i rekordnu prodaju, istaknuto je na tradicionalnom prijemu za zaposlene, jubilarce i penzionere u vršačkoj fabrici.

Hemofarmov uspjeh u Srbiji prate i rezultati fabrika u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori: banjalučki Hemofarm i dalje je lider u Bosni i Hercegovini uz rast prodaje od 18 odsto, dok je podgorički Hemomont ostvario rekordan obim proizvodnje u prošloj godini. U okviru Hemofarm grupe, u proteklih 12 mjeseci, između dva rođendana, zaposleno je 318 ljudi.

Moderni pogoni Hemofarma usklađeni su sa najvišim međunarodnim farmaceutskim standardima te je, uz visoku stručnost kadrova, ova kompanija postala garant kvaliteta lijekova za brojne evropske zemlje. Kao rezultat toga, u posljednjih deset godina proizvodnja više od 230 lijekova prebačena je iz fabrika Evropske unije u proizvodne pogone Hemofarma. Prema riječima generalnog direktora Hemofarma dr Ronalda Zeligera, upravo ta spremnost kompanije da se prilagodi zahtjevima globalnog tržišta predstavlja jedan od glavnih razloga za njen uspjeh.

Hemofarm - undefined

Foto: Hemofarm: Hemofarm obilježio 59 godina postojanja

Prema njegovim riječima, za Hemofarm je važan svaki rezultat.

"Obim proizvodnje i prodaje glavni su pokazatelji uspjeha svake kompanije, a mi se ponosimo i svakim pojedinačnim rezultatom: uspjehom koji naš lijek ili preparat postižu na tržištu, procesom digitalizacije u našim laboratorijama, činjenicom da je mnogo studenata, po završetku školovanja, zaposleno u Hemofarmu. Svaki od ovih činilaca učestvuje u građenju ukupnog uspjeha kompanije", rekao je Zeliger.

Veliki jubilej pred nama

"Prošli smo dug put od kada je prvi proizvod izašao sa naših proizvodnih linija prije 59 godina. Sada ulazimo u veliki jubilej – 60. godinu poslovanja. Mnogo novina smo pripremili za naredni period, sa jasnom namjerom da slavimo prošlost, a da se radujemo budućnosti", proučio je generalni direktor Hemofarma dr Ronald Zeliger.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA