Hemofarm dobitnik priznanja 'Najbolji poslodavac' za 2024. u BiH treću godinu zaredom

0
Promotivni tekst
Hemofarm dobitnik priznanja 'Najbolji poslodavac' za 2024. u BiH treću godinu zaredom
Foto: Hemofarm / Hemofarm najbolji poslodavac u BiH za 2024. godinu

Treću godinu zaredom Hemofarm je dobitnik priznanja "Top Employer" (Najbolji poslodavac) za 2024. u Bosni i Hercegovini i Srbiji od strane "Top Employers Institute", nezavisne organizacije koja globalno ocjenjuje kompanije u pogledu njihove posvećenosti ljudskim resursima. U isto vrijeme, status STADA grupe kao poželjnog mjesta za rad potvrđen je proglašenjem za najboljeg poslodavca u Evropi za 2024. godinu.

"Najbolji poslodavac, priznanje koje dobijamo po treći put jeste potvrda našeg konstantnog ulaganja u ljude i nihov profesionalni razvoj, te stvaranja još boljih uslova za naše zaposlene u svim sektorima. Zapošljavamo kadrove različitih profila i životne dobi, koji imaju priliku da nauče mnogo i razvijaju se dalje u jednoj internacionalnoj j kompaniji. Zato ostajemo na istom pravcu, svakodnevno unapređujući svaki segment rada i poslovanja za dobrobit i naših zaposlenih i društva u cjelini", rekao je Saša Urošević, direktor Hemofarma u BiH.

Saša Urošević
Foto: Hemofarm: Saša Urošević

Nakon procjene od strane nezavisnih stručnjaka, koji su Hemofarm poredili sa najboljim praksama u industriji u 20 različitih oblasti, utvrđeno je da je Hemofarm ostvario najviši rezultat u sistematičnom pristupu biznis strategiji, strategiji u vezi sa zaposlenima i njihovim razvojem, svrsi i vrijednostima, njegovanju različitosti i jednakosti, kao i u održivom razvoju. Takođe, dobrom rezultatu doprinijela je i HR digitalizacija.

"Izuzetno sam ponosna što smo ponovo dobili 'Top Employer' priznanje, jer to potvrđuje našu posvećenost da zaposlenima u STADA grupi pružamo jedinstvenu kulturu koja promoviše njihov individualni rast i inspiriše ih da doprinose našoj svrsi da brinemo o zdravlju ljudi kao pouzdan partner", istakla Simona Berger, izvršna direktorka ljudskih resursa u STADA grupi.

Simona Berger
Foto: Hemofarm: Simona Berger

U toku 2023, STADA je na svim svojim lokacijama u Evropi uspješno pokrenula GoFluent, online platformu učenja jezika koja je dostupna svim zaposlenima, sa ciljem podsticanja još bliže saradnje u čitavoj organizaciji. Osim toga, STADA je podržala koleginice i kolege u radnom okruženju uvođenjem platforme za brigu o mentalnom zdravlju, obezbjeđujući podršku 24 časa dnevno ne samo zaposlenima, već i njihovim porodicama. STADA je prepoznata po svojoj jedinstvenoj korporativnoj kulturi i izuzetnoj posvećenosti zaposlenima dodjelom "Top Employer" priznanja i u Njemačkoj, Rumuniji i Velikoj Britaniji.

Sa oko 300 zaposlenih u BiH, Hemofarm je značajan poslodavac koji pruža širok izbor pozicija za sve zainteresovane kandidate.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije