Grand kafa podržava filmsku umjetnost i mlade talente

0
Radiosarajevo.ba
Grand kafa podržava filmsku umjetnost i mlade talente
FOTO: Grand kafa / Grand kafa podržava filmsku umjetnost i mlade talente

Grand kafa je, kao dugogodišnji ekskluzivni sponzor Sarajevo Film Festivala, danas organizovala doručak i druženje sa mladim talentima i predstavnicima medija na Festivalskom trgu. Dolazeći iz raznih krajeva svijeta, preko stotinu mladih talenata koje povezuje filmska umjetnost, jutros je uživalo u šoljici vrhunske kafe.

Trajno opredjeljenje Grand kafe je posvećenost filmskoj umjetnosti i podrška mladim talentima. I ove godine je zvanični sponzor festivalskog programa koji nosi naziv "Grand kafa sa...", u kojem će organizatori ugostiti i razgovarati sa mnogobrojnim poznatim licima iz svijeta filma.

"Ovo je sedma godina zaredom da smo ponosni sponzor najvećeg filmskog festivala u regiji. Za dobar početak, prvog dana festivala, tradicionalno se družimo sa mladim talentima koje podržavamo i kroz projekat kreiranja festivalske šoljice koji je i ove godine aktuelan. Predstavićemo 8 najboljih radova od kojih će posjetioci imati priliku da izaberu najbolji. Ove godine nam je pristigao rekordan broj radova, skoro 3.000, na šta smo izuzetno ponosni. Grand kafa je večeras domaćin projekcije u Kinu Metalac gdje će gledaoce na sjedištima dočekati letak sa informacijama i mehanizmom glasanja za najbolju šoljicu. Svi koji budu glasali će na izlazu dobiti poklon Grand kafe. Sve vrijeme trajanja SFF-a posjetioci će imati priliku da uz šoljicu Grand kafe uživaju u Festivalskom kafiću, centralnom mjestu svih događanja", izjavio je Srđan Dabić, Senior brend menadžer Grand kafe u BiH.

Ove godine je predstavljeno prošlogodišnje pobjedničko rješenje šoljice i autorici je tom prilikom uručena nagrada. Jovana Kecman čije kreativno rješenje krasi limitiranu ediciju festivalske šoljice 30. Sarajevo Film Festivala, danas je primila nagradu od strane Grand kafe kao pobjednik prošlogodišnjeg konkursa i kreator Festivalske Grand šoljice 2024 sa ilustracijom koju krasi najpoznatija građevina grada Sarajeva, baščaršijski sebilj.

Poklon set sa pobjedničkim radom će posjetioci moći pronaći u svim trgovinama u centru grada kao i na glavnom Festivalskom Box Officu već od 12. avgusta.

Grand kafa nas poziva da u narednih sedam dana uživamo u festivalskoj atmosferi i šoljici vrhunske kafe jer "sve nas spaja i miris i ukus i uživanje u dobrom filmu".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije