Građani ponovo izabrali Telemach BH za najpoželjnijeg poslodavca u telekomunikacijskom sektoru BiH

4
Promotivni tekst
Građani ponovo izabrali Telemach BH za najpoželjnijeg poslodavca u telekomunikacijskom sektoru BiH
Foto: Telemach / Telemach BH je najpoželjniji poslodavac u telekomunikacijskom sektoru Bosne i Hercegovine

Telemach BH je ponovo izabran za najpoželjnijeg poslodavca u telekomunikacijskom sektoru u Bosni i Hercegovini i za jednog od TOP 10 najpoželjnijih poslodavaca za 2023. godinu. Priznanja poslodavcima koji su najbolje ocijenjeni u javnosti tradicionalno dodjeljuje portal Mojposao.ba, na osnovu rezultata anonimnog istraživanja u kojem je ovog puta učestvovalo više od 15.000 ispitanika. Za laskave titule najpoželjnijeg poslodavca u različitim sektorima borilo se više od 500 nominiranih kompanija iz cijele zemlje.

"Uprkos jakoj konkurenciji, učesnici ovog velikog istraživanja duže od deset godina kontinuirano biraju Telemach za jednog najpoželjnijih poslodavaca. To je velika čast i postignuće za nas, jer ovaj izbor je još jedan pokazatelj stalnih napora i posvećenosti koje ulažemo u stvaranje kvalitetnog, ugodnog i motivirajućeg radnog okruženja za sve naše zaposlenike. Hvala svima koji su to prepoznali i podarili nam svoj glas. Nastavljamo s istim entuzijazmom i predanošću i dalje", kazao je Admir Drinić, generalni direktor Telemacha. 

U Telemachu su ponosni na svoje stručno, ljubazno i visokomotivisano osoblje te ističu njihov ogromni doprinos uspjehu i imidžu ove kompanije, iza čega stoje brojne pozitivne prakse u upravljanju ljudskim potencijalima. Finansijska podrška za prevazilaženje efekata inflacije posljednje dvije godine zaredom, trajno povećanje plate prošle godine, finansijska podrška u liječenju i rješavanju socijalnih problema kroz vlastiti Fond solidarnosti, samo su neke od njih.

Telemach BH je najpoželjniji poslodavac u telekomunikacijskom sektoru Bosne i Hercegovine
Foto: Telemach: Telemach BH je najpoželjniji poslodavac u telekomunikacijskom sektoru Bosne i Hercegovine

"Uspostavili smo i druge, nematerijalne benefite kao što su sistem motiviranja i nagrađivanja, prilike za edukaciju i profesionalni rast te unapređenje uslova za rad. Tamo gdje to poslovni procesi dozvoljavaju, zaposlenicima pružamo mogućnost hibridnog rada. Sportski duh podstičemo plaćenim učešćem na sportskim business takmičenjima. Roditelji naših prvačića na prvi dan škole imaju slobodan dan, a mališani prigodne poklone. Naše dame uvijek darujemo za 8. mart, a kraj godine tradicionalno je rezervisan za team building za sve zaposlenike i podjelu novogodišnjih paketića za njihovu djecu. Kroz otvorenu komunikaciju i saradnju, te inovativan pristup unapređenju radne kulture i ambijenta nastojat ćemo i u budućnosti opravdati status najpoželjnijeg poslodavca", istakla je Anela Kasapović, HR menadžerica u Telemachu BH.

Uz prestižni internacionalni certifikat i zlatnu medalju "Customers’ Friend – JER MI CIJENIMO SVOJE KLIJENTE" i status "VRHUNSKA IZVRSNOST" od ICERTIAS-a, priznanje za jednog od najznačajnijih investitora u BiH za 2023. godinu od Agencije za unapređenje stranih investicija u Bosni i Hercegovini (FIPA), te posljednjim priznanjem za najpoželjnijeg poslodavca, zaokružen je niz zvaničnih potvrda Telemachove izvrsnosti u najznačajnijim aspektima poslovanja: odnosu sa korisnicima, zaposlenicima i zajednicom u kojoj posluje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije