Gazprom i NIS Petrol benzinske stanice podržale akciju Udruženja "Obraduj nekog"

0
Promotivni tekst
Gazprom i NIS Petrol benzinske stanice podržale akciju  Udruženja "Obraduj nekog"
FOTO: Udruženje "Obraduj nekog" / Gazprom i NIS Petrol benzinske stanice podržale akciju Udruženja "Obraduj nekog"

Kompanija G-Petrol, koja na tržištu BiH upravlja mrežom Gazprom i NIS Petrol benzinskih stanica, uručila je donaciju Udruženju "Obraduj nekog" povodom akcije opremanja seoskih škola za početak nove školske godine.

Udruženje "Obraduj nekog" već dugi niz godina provodi ovu akciju kojom su obuhvaćene škole u ruralnim sredinama koje imaju izazov sa nabavkom školske opreme i sredstava za rad. Donacija podrazumijeva i ruksake, sveske, bojice, pernice za djecu iz socijalno ugroženih porodica koja pohađaju škole u ovim sredinama.

"Našim donatorskim projektima posebnu pažnju posvećujemo upravo djeci i njihovom obrazovanju koje im ostaje za cijeli život. Zadovoljstvo nam je da smo podržali projekat poput ovog i donacijom obuhvatili škole iz ruralnih krajeva Bosne i Hercegovine. Učenicima i njihovim profesorima želimo mnogo uspeha i znanja u novoj školskoj godini", izjavio je Milan Čolović, direktor G-Petrola.

Gazprom i NIS Petrol benzinske stanice podržale akciju  Udruženja
FOTO: Udruženje "Obraduj nekog": Gazprom i NIS Petrol benzinske stanice podržale akciju Udruženja "Obraduj nekog"

Predsjednica Udruženja "Obraduj nekog", Aida Sadiković Mehonić, izjavila je: "Ova donacija znači mnogo jer nam je dodatni podstrek za rad, a onda možemo samo zamisliti šta znači djeci iz seoskih škola. U mnogim selima gdje su ove škole nema ni prodavnice, ni ulične rasvjete. U mnogim selima škole broje samo tri učenika. Pribor i ruksake koje dobiju na poklon oni čuvaju i godinama kasnije, kao uspomenu na to da nisu zaboravljeni. Od srca se u ime cijele naše ekipe, ali i svih korisnika "Obraduj nekoga" zahvaljujemo na ovoj velikodušnoj donaciji.”

Ovo nije prva donacija podrške G-Petrola obrazovanju i djeci, imajući u vidu da kompanija aktivno sudjeluje u projektima zajednica u kojima posluje. Do sada su podržani projekti srednjih škola, visoko obrazovnih institucija, vrtića, kao i ustanova za djecu sa posebnim potrebama i iz socijalno ugroženih porodica. Do kraja godine planirane su donacije ka regijama Bihać, Doboj, Tuzla i Mostar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije