Galenika zlatni sponzor osmog OREA Art Marketa

0
Promotivni tekst
Galenika zlatni sponzor osmog OREA Art Marketa
Foto: Galenika / Galenika zlatni sponzor osmog OREA Art Marketa

Galenika će ove godine biti dio osmog OREA Art Marketa kao zlatni sponzor. Ove godine fokus ovog jedinstvenog prodajnog sajma rukotvorina sa bosanskohercegovačkom etiketom je na održivom poslovanju i ekološkoj odgovornosti, što je prepoznato od strane Galenike kao kompanije koja ova dva prioriteta drži visoko na ljestvici poslovne strategije.

Ovaj jedinstveni događaj održat će se u subotu 8. juna 2024. u Botaničkom vrtu Zemaljskog muzeja BiH. Galenika ovaj projekat smatra izuzetno važnim jer s jedne strane daje podršku malim privrednicima i kreativcima iz BiH, a s druge strane akcenat je na humanitarnom karakteru ovog događaja jer će i ove godine prikupljena sredstva od ulaznica biti donirana Udruženju "Srce za djecu oboljelu od raka". Događaj već tradicionalno okuplja posjetitelje svih generacija, te bh. kreativce i male privrednike koji izlažu svoje brendove na OREA digitalnoj platformi.

"Ispred kompanije Galenika želim istaknuti da nam je izuzetno zadovoljstvo biti ponovo uz jedinstveni OREA Art Market. Naša kompanija je u ovom događaju prepoznala partnera koji jako dobro oslikava Galenikinu misiju i viziju, te našu posvećenost društveno odgovornom poslovanju, kao i očuvanju okoliša. Iznad svega duboko cijenimo humanitarni karakter ovog događaja, stoga će Galenika i ove godine podržati rad Udruženja "Srce za djecu" jednom simboličnom donacijom, jer duboko poštujemo rad i misiju ove organizacije. Pozivam građane da nam se pridruže u subotu u Sarajevu i budu dio ovog jedinstvenog humanitarnog projekta." - izjavio je Naid Gubaljević, Country Manager za BiH u kompaniji Galenika.

Galenika zlatni sponzor osmog OREA Art Marketa
Foto: Galenika: Galenika zlatni sponzor osmog OREA Art Marketa

Amra Džeko, suosnivačica OREA platforme dodala je: "Svake godine se trudimo da ponudimo nešto više kroz OREA Art Market, tako je i ove godine. Osma po redu OREA biće u znaku očuvanja okoliša i društveno odgovornog poslovanja, a neizostavno je i ove godine događaj primarno humanitarnog karaktera. Cijenimo što je Galenika ponovo s nama kao zlatni sponzor, što smo od strane ove kompanije prepoznati kao važan projekat koji čini mnogo za društvenu zajednicu, daje posjetiteljima dodatnu vrijednost, a iznad svega što zajedno sa Galenikom dijelimo iste poslovne prioritete. Pozivam sve građane i građanke Sarajeva, kao i iz cijele BiH da nam se pridruže 8. juna, te da zajedno sa nama i našim poslovnim partnerima i sponzorima podržimo Udruženje "Srce za djecu", kao i bosanskohercegovačke brendove koji su dio OREA platforme."

Galenika zlatni sponzor osmog OREA Art Marketa
Foto: Galenika: Galenika zlatni sponzor osmog OREA Art Marketa

Galenikin slogan "Posvećeni ljudima, vjerni zdravlju" kroz ovakve projekte dobija svoj puni značaj, a humanitarni karakter ovog događaja dodatno inspiriše sve u kompaniji da malim, ali značajnim koracima pravimo pozitivne promjene u društvu. Ove godine Galenika je proslavila svoj 79. rođendan, a u narednim godinama prioriteti su postati prepoznati kao kompanija koja djeluje u pravcu društveno odgovornog poslovanja, očuvanja okliša, te donosi inovacije i kreira trendove u farmaceutskoj industriji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije