Potez za svaku pohvalu: Firma GAT isplatila jednokratnu pomoć u iznosu 1.080 KM po radniku

0
Promotivni tekst
Potez za svaku pohvalu: Firma GAT isplatila jednokratnu pomoć u iznosu 1.080 KM po radniku
Foto: GAT / Visoko standarizirana kompanija

Firma GAT d.o.o. konstantno ističe važnost ljudskog potencijala u firmi kao jednog od najvažnijh resursa, jer imati zadovoljnog i motiviranog radnika u svojoj firmi je ključno za uspjeh cijelog kolektiva.

Shodno tome, firma GAT je svim radnicima isplatila maksimalan iznos jednokratne pomoć u iznosu od 1.080,00 KM po radniku, a u skladu sa Uredbom Vlade Federacije o pomoći stanovništvu usljed rasta indexa potrošačkih cijena.

O kompaniji GAT

Savršeno ustrojena poput pčelinjaka, firma GAT je primjer visoko standardizirane firme čiji se pogoni ne zaustavljaju 24 sata dnevno.

Osnovana je 1996. godine u Sanskom Mostu i od samog početka njihova vizija je bila postati vodeće preduzeće u zemlji i regionu, izvozno tržište orijentirano s trajno usvojenim standardima kvaliteta koji ne odstupa od europskih i svjetskih standarda. Na čelu firme nalazi se direktor Almir Gvožđar, koji je biznis pokrenuo 1996. godine povratkom u Sanski Most.

U današnje vrijeme gotovo da je nezamisliva proizvodnja bez savremene CAD-CAM tehnologije, tako i firma GAT dosljedno prati trendove na ovom području permanentnim usavršavanjem tehnologa i investicijom u software.

U odjelu mašinske obrade koriste se visoko produktivne i precizne CNC mašine koje omogućavaju izradu kompleksnih, uskotolerisanih i vizuelno zahtjevnih dijelova. Digitalna povezanost svih uređaja sa centralnom bazom, napredna robotika, 3D simulacije, ukazuju da industrija 4.0 ovdje ne predstavlja budućnost već sadašnjost.

Automatizirana linija za eloksiranje i tvrdo eloksiranje omogućuje ponovljivost, mikronsku preciznost i dekorativni izgled anodiziranog proizvoda.

Potpuna unutrašnja usklađenost i sljedivost materijala povećavaju produktivnost, ali i kvalitet proizvoda jer su mogućnosti za optimizaciju i individualizaciju proizvodnje prema zahtjevima kupca uvijek otvorene.

Trajno orijentisana na razvoj, firma GAT konstantno ulaže u edukaciju i profesionalizaciju svojih uposlenika sa internim i eksternim predavačima, sve u cilju stručnog usavršavanja i napredovanja. Time kontinuirano slijedi svoj slogan "Budućnost se iz ideje stvara".

Firma GAT ne zapostavlja ni ekološki aspekt proizvodnje osim racionalnog korištenja sirovina i energije, kompletan proizvodni nusprodukt odlazi u proces reciklaže.
Rezultat dosadašnjeg rada:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije