Fabrika automobilskih dijelova počinje s radom u martu, posao za 35 radnika

Radiosarajevo.ba
Fabrika automobilskih dijelova počinje s radom u martu, posao za 35 radnika
Foto: Općina Usora / Sastanak kod načelnika općine Usora
Kompanija EUREL na proljeće ove godine započinje proizvodnju dijelova za automobilsku industriju u BiH, tačnije u Usori.

Predstavnik novoosnovane firme "Eurel BH" d.o.o. Žabljak, Jasmin Bešlagić, razgovarao je ovih dana sa načelnikom Usore Zvonimirom Anđelićem i ministrom privrede Zeničko-dobojsko Kantona Zlatkom Jelićem.

Suvlasnik i direktor firme je upoznao načelnika i prisutne sa pojedinostima vezanim uz ovo novo preduzeće.

Tako je rečeno kako se ovdje radi o firmi koja je u suvlasništvu slovenačkog poduzeća EUREL d.o.o. Poljčane.

Firma se bavi proizvodnjom raznih dijelova za autoindustriju, koji se koriste u većini vodećih marki automobila.

Bešlagić je naveo da je do sada izvršena registracija preduzeća te zakup poslovne zgrade u blizini Srednjoškolskog centra u Žabljaku.

U toku su radovi na prilagođavanju prostora potrebama preduzeća u što se trenutno ulažu sredstva u vrijednosti 200.000 KM.

Okončanjem ove faze pristupiti će se dopremanju mašina i opreme te dodatnom opremanju prostora čime bi se stekli uslovi za početak rada.

Početak rada planiran je za mart/april 2019. godine, a navodi se kako će preduzeće imati potrebu za zapošljavanjem 35 radnika od čega bi 15 trebale biti ženske osobe.

Poduzeće će se u početku baviti proizvodnjom sajli za potrebe autoindustrije, što bi kasnije trebalo biti prošireno i na ostale proizvode.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije