Navodi / Demanti Madžida Avdagića, člana Nadzornog odbora Bosnalijeka

14. 05. 2022. u 12:43:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Ne podržavam trenutnu Upravu i direktora, fokusiran sam na profesionalno i transparentno poslovanje Bosnalijeka, navodi danas Madžid Avdagić, član Nadzornog odbora Bosnalijeka.

On je na adresu našeg portala uputio demanti na objavljene navode iz Bosnalijeka kako pruža podršku trenutnom predsjedniku Uprave kao i članovima Uprave. 

Njegovu reakciju objavljujemo u cijelosti, bez intervencija:

"Nakon informacije koja je plasirana u medije, a koja se odnosi na netačne navode da postojeći članovi Nadzornog odbora Bosnalijeka u potpunosti podržavaju rad Uprave kompanije, ovim putem želimo objaviti demant na izjavu predsjednika Nadzornog odbora, Nedima Rizvanovića.

'Kao što sam ranije naveo, Nadzorni odbor Bosnalijeka ni na jednoj sjednici kojoj sam prisustvovao kao član Nadzornog odbora, nije glasao za podršku predsjedniku Uprave Nedimu Uzunoviću i ostalim članovima Uprave te ovim putem demantujem netačne informacije da podržavam rad Uprave kompanije Bosanalijek. Iskreno se nadam da će Tužilaštvo i Sud u što skorijem vremenu završiti započeti svoj posao i da će se novi Nadzorni odbor fokusirati na profesionalno i transparentno poslovanje Bosnalijeka, a ne raditi na štetu kao što se trenutno radi. Smatram da poslovanju i budućnosti ove kompanije direktno šteti činjenica da je vodi osoba koja se tereti za teška krivična djela vezana upravo za Bosnalijek. U potpunosti želim da se posvetim unaprijeđenju poslovanja Bosnalijeka i da konačno prevaziđemo i pobijedimo sve izazove i probleme s kojima se trenutno susrećemo“


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

Tagovi: demant Bosnalijek

KOMENTARI (1)