Demanti Džemile Gavrankapetanović, predsjedavajuće Skupštine dioničara Bosnalijeka

0
Radiosarajevo.ba
Demanti Džemile Gavrankapetanović, predsjedavajuće Skupštine dioničara Bosnalijeka
Foto: Privatni album / Džemila Gavrankapetanović

Predsjednica Skupštine dioničara Bosnalijeka, Džemila Gavrankapetanović je na adresu našeg portala uputila demanti na objavljene navode iz Bosnalijeka kako je vrijeđala sekretara na nacionalnoj osnovi.

Njenu reakciju objavljujemo u cijelosti, bez intervencija:

"U vezi sa saopštenjem za javnost koje je danas Bosnalijek d.d. dalo povodom rasprave koja se vodila na Redovnoj skupštini dioničara zakazanoj za 30. juni 2022. godine, a u kome se potpuno netačno i neosnovano tvrdi da su moje izjave predstavljale uvrede na osnovu nacionalne pripadnosti, ističem da je takvo saopštenje netačno, tendenciozno i zlonamjerno. Naime, prilikom početka rada Redovne skupštine, postavilo se pitanje da li se dionice onih dioničara kojima je sud odredio zabranu otuđenja, opterećenja i korištenja, uzimaju u obzir prilikom utvrđivanja kvoruma. U tom kontekstu, ja sam ukazala na pravna rješenja susjednih zemalja i navela sam da je zakonom Republike Srbije to pitanje jasno riješeno, tako što se dionice sa sudskom zabranom i ograničenjem ne uzimaju u obzir prilikom utvrđivanja kvoruma na skupštini dioničarskog društva. To je jedino spominjanje Republike Srbije u okviru rasprave koja je vođena na skupštini dioničara i koje se ni na kakav način ne može smatrati vrijeđanjem bilo čijeg nacionalnog osjećaja.

Stvarni razlog netačnog i tendencioznog saopštenja Bosnalijeka d.d. je nastojanje da se prikrije nezakonito postupanje organa ovog Društva, u vezi sa pripremanjem, sazivanjem i održavanjem Redovne skupštine. Cjelokupno postupanje Bosnalijeka i njegovih organa je bilo usmjereno na opstrukciju rada skupštine, odnosno jedini cilj je bio da spriječi održavanje Redovne skupštine koja je bila zakazana za danas." kaže se u demantiju Džemile Gavrankapetanović, predsjednice skupštine dioničara Bosnalijeka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije