CompanyWall pomaže privredu BIH otključavanjem svog sistema za sve korisnike

Promotivni tekst
CompanyWall pomaže privredu BIH otključavanjem svog sistema za sve korisnike

Posljedice epidemije korona virusom su, bez sumnje, u svom poslovanju osjetile sve kompanije u cijelom svijetu. Ali uprkos vanrednim okolnostima, neobećavajućim prognozama i raznim izazovima, kriza u kojoj se našao cijeli svijet stvorila je i brojne poslovne prilike.

Mnoge kompanije primorane su da se prilagode brzo novim uslovima, da napuste tradicionalni pristup, i da postojeće sisteme mijenjaju i preuređuju kako bi se što bolje snašli u novoj stvarnosti u kojoj se našao cijeli svijet.

Da li ste spremni da iskoristite nove mogućnosti? Kada krenete u realizovanje svoje biznis ideje nemojte se libiti da potražite pomoć, naročito od onih u koje imate povjerenje. Iako na tržištu nije lako ostvariti svoju zamisao, budite hrabri, odlučni i nađite svoju sigurnu ruku koja će vas voditi kroz vaše poslovno putovanje.

Kako saznaje Biznis.rs kompanija koja vam u ovom i svakom trenutku može pomoći da stabilizirate ili započnete svoj posao je CompanyWall. Da li želite da znate sve o konkurenciji, o poslovnim partnerima? Nećete pogriješiti ako prihvatite pomoć kompanije koja će vam dati tačne, provjerene i lako dostupne informacije.

CompanyWall kompanijama u regiji pruža besprijekorno preciznu sliku o poslovnom okruženju. Naš tim stručnjaka vrijedno prikuplja, analizira i obrađuje podatke da bi usluga koju pružamo bila jednostavna za upotrebu.

Svake godine firme su dužne da podnesu godišnje izvještaje Agenciji za privredne registre. Postoje podaci o firmama koje možete da nađete na internetu, ali to obično zahtjeva ili da uposlite ekonomske stručnjake koji će vam dešifrirati sve podatke ili da ste sami po struci ekonomista. Većina podataka o firmama nalazi se u "sirovom" stanju pa je veoma teško snaći se u moru informacija namijenjenih prije svega ekonomskim stručnjacima ili financijskim analitičarima.

CW_2.jpg - undefined

Foto: CompanyWall

Uz CompanyWall svi ovi problemi su riješeni. Portal CompanyWall vam nudi godišnje izvještaje o firmama na jednom mjestu. Uspostavlja uvid u podatke o firmama, poslovnim partnerima i dostavlja finalni proračun bonitetne ocjene.

Bonitetna odnosno financijska ocjena je detaljan pregled poslovanja određene firme ili samostalnog poduzeća koji se temelji na analizi poslovanja u prethodnoj godini.

CompanyWall vam nudi bonitetnu ocjenu, kombinaciju statične i dinamične ocjene. Statična ocjena je proračun više pokazatelja iz godišnjeg izvještaja za prethodnu godinu, a dinamična se kroz godinu mijenja. Statična ocjena sastoji se iz pokazatelja uspješnosti i likvidnosti, dok na dinamičan dio ocjene utiču činioci: blokade, dugovi, djelatnosti, odnos između prihoda iz državnog proračuna i iz privatnog sektora, sudski postupci, platežna moć.

Bonitetna ocjena svih firmi na portalu CompanyWall dobivena je analizama vrhunskih ekonomskih stručnjaka i financijskih analitičara. Bonitetne ocjene računaju se od najviše A do najniže F.

Bonitetna kuća CompanyWall je inicijalno osnovana u Londonu, a specifična metodologija financijske analize kreirana je po ugledu na svjetski najpriznatije bonitetne kuće Standard & Poor's (S&P), Moody's, and Fitch Group, poznatije kao Big Three. Na osnovu brojnih analiza i podataka koje dobivaju od vrhunskih financijskih analitičara i ekonomista, CompanyWall oplemenjuje kriterije za izradu bonitetnih izvještaja, bonitetnih ocjena i vrši certifikaciju kompanija.

CompanyWall najboljim firmama obezbjeđuje certifikat bonitetne izvrsnosti. Pored svih funkcija koje portal nudi, najuspješnijim firmama dodjeljuje se certifikat bonitetne izvrsnosti kao znak i garancija dobrog i postojanog poslovanja firme. Firme koje posluju pouzdano, postojano i kvalitetno dobivaju certifikat bonitetne izvrsnosti i uživaju povjerenje poslovnog svijeta.

Pregledajte dugoročna i kratkoročna dugovanja svih firmi koje vas interesuju prije nego što sklopite poslovnu saradnju. Ove informacije osigurat će vam sigurnije poslovanje uz minimalne rizike u budućnosti. Pregledajte sve relevantne dokumente vaših klijenata uz samo nekoliko klikova na portalu CompanyWall. Ova funkcija vam nudi ažurirane i precizne podatke o ukupnom broju sudskih objava, datumu zadnje objave, oglase o likvidaciji, dokumente o stečajevima.

Funkcija konkurentne kompanije omogućava vam da pratite sve firme koje djeluju u okviru vaše djelatnosti. Možete redovno pregledati najbolje firme i vaše konkurente, kao i sve najbitnije podatke o njihovom poslovanju. Ova usluga omogućit će vam da steknete jasniju sliku o sopstvenom položaju na tržištu, kao i da uvidite sa kime od njih možete da ostvarite saradnju.

Cilj CompanyWall Business programa je sigurno poslovanje uz smanjenje rizika i blagovremeno otkrivanje nesolventnosti saradnika. Istraživanja pokazuju da u prosjeku više od šest sati nedjeljno zaposleni provode u traženju dokumenata i provjeravanju informacija. Nemojte gubiti svoje ionako dragocjeno vrijeme. Poštedite i svoje saradnike i sebe i vjerujte sigurnom partneru i provjerenim informacijama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije