Business Cafe: Novi skup uspješnih bh. poduzetnika

Radiosarajevo.ba
Business Cafe: Novi skup uspješnih bh. poduzetnika
/ Global Market Solutions
U srijedu se nastavlja treća sezona Business Cafea, posljednjim okupljanjem prije jesenje pauze.

Tokom maja Business Cafe bit će na destinacija u dva bh. grada – u Sarajevu 18. maja, dva dana kasnije u Tešnju u sklopu Sajma privrede.

Već po tradiciji Agencija Global Market Solutions organizuje Business Cafe u Sarajevu 18. maja sa početkom u 18,00 sati u Atrium Sali Hotela Europe.

Na 12. po redu Business Cafeu prisutni će moći poslušati priče o uspjehu bh. proizvoda na svjetskom tržištu. Riječ je o Senadi Selimović direktorici kompanije Maguba koja proizvodi klompe modernog dizajna koje se plasiraju na američko tržište, a potom iz SAD diljem svijeta.

Mistral Technologies prepoznat je u IT sektoru kao jedan od lidera i najpoželjnijih poslodavaca, a o izuzetnim rezultatima koji su povezali SAD i BiH, govorit će Damir Faruk Saračević direktor marketinga ove kompanije.

Obje kompanije su počele sa radom u BiH 2010. godine i ostvaruju zapažene rezultate na američkom tržištu.

Senada Selimović je kompaniju Maguba iz Švedske dovela u BiH, a godišnje proizvedu i izvezu preko 50.000 pari klompi modernog dizajna koje su veoma popularne među ljubiteljicama mode širom svijeta. Nastojeći da podrže bh.kompanije, 80 posto materijala i sirovina nabavljaju u našoj zemlji.

Mistral Technologies je nastala kao rezultat vizije dva mlada i ambiciozna IT stručnjaka, a danas je njihovo djelovanje mnogo šire. Lider su razvoja IT sektora u BiH, a svojim radom su postigli da budu prepoznati kao strateški partner u razvoju američkih telekomunikacijskih kompanija i auto industrije. Mnogo ulažu u edukaciju i osposobljavanje te nesebično pružaju priliku mladim svih profila.

Pored skupa u Sarajevu, Business Cafe će se samo dva dana kasnije održati i u Tešnju.

Na poziv organizatora 12. Sajma privrede Tešanj 2016, Business Cafe će biti održan na Gradini s početkom u 15,00 sati. Govornici će biti osnivači kompanije Atlant BH, te  Dženan Ajanović vlasnik Inox Ajanović iz Tešnja, a svi zainteresirani su pozvani da se pridruže.

Jedan od medijskih sponzora ovih događaja je portal RadioSarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije