Bingo nakon kupovine: Zadržat ćemo sve radnike Dite, nastavljamo proizvodnju

Fena
Bingo nakon kupovine: Zadržat ćemo sve radnike Dite, nastavljamo proizvodnju
Nakon što su obradovali brojne građane BiH kupivši imovinu kompanije Dita iz Tuzle, čelnici Binga danas su obradovali i sve radnike ove kompanije, kazavši da će svi nastaviti raditi u fabrici.

U saopćenju koje su uputili javnosti, nakon što su obaviješteni da je prihvaćena njihova ponuda za kupovinu, oni su kazali i da će svim zatečenim radnicima biti ponuđeni ugovori o radu na neodređeno vrijeme.

Kako je asortiman koji je fabrika do sada proizvodila već zastupljen u svim Bingo trgovinama, planira se i dalje razvijati proizvodnja i plasman na tržište Bosne i Hercegovine. Koristeći svoje partnerske odnose s kompanijama iz BiH, ali i izvan nje, radit će se i na izvozu, ističu iz tuzlanske kompanije Bingo.

"Uz 'Ditu' smo bili od trenutka kada im je trebao snažan partner, pomogli smo pokretanje proizvodnje nakon dugogodišnje pauze, a sada nastavljamo razvijati ovaj domaći brend, a sve u cilju osnaživanja i razvoja domaće proizvodnje", ističu iz Binga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije