Bingo gradi veliki trgovački centar u Bosanskom Šamcu

K. S.
Bingo gradi veliki trgovački centar u Bosanskom Šamcu
Kompanija Bingo u snažnoj je ekspanziji na tržištu Bosne i Hercegovine, kontinuirano ulagajući u izgradnju novih objekata.

Nakon otvorenja obnovljenog trgovačkog centra u Mostaru, u kojem je zaposleno 200 radnika, sprema se velika investicija u Bosanskom Šamcu.

Radovi na izgradnji objekta na dvije etaže ukupne površine 14.707 kvadrata su počeli, a kao izvođač je odabrana kompanija Širbegović inženjering d.o.o. iz Gračanice.

Poređenja radi, novootvoreni Bingov objekat u Mostaru ima površinu od 11.600 kvadrata.

Kako se navodi na zvaničnoj internet stranici kompanije Širbegović, uspješna saradnja s Bingom bit će nastavljena i na projektu izgradnje objekta u Bosanskom Šamcu.

“Temelji objekta se grade na šipovima i montažnim pefabrikovanim temeljima. Armirano betonska konstrukcija objekta bit će završena u roku od 30 dana, što predstavlja izuzetno kratak rok za ovu veličinu objekta", napominju iz kompanije Širbegović inženjering.

Područje oko Bosanskog Šamca i Orašja veoma je popularno među građanima Hrvatske koji u velikom broju prelaze granicu na rijeci Savi i u BiH dolaze u šoping.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije