Avion kompanije Pegasus jutros sletio na bh. aerodrom: Započela redovna linija Istanbul-Tuzla

0
Radiosarajevo.ba
Avion kompanije Pegasus jutros sletio na bh. aerodrom: Započela redovna linija Istanbul-Tuzla
Foto: Tuzlanski.ba / Pegasusov avion sletio na aerodrom u Tuzli

U subotu ujutro, 24. augusta, u 7 sati i 33 minuta avion turske niskobudžetne aviokompanije Pegasus sletio na Međunarodni aerodrom Tuzla i time je započetla redovna linija Istanbul-Tuzla.

Pegasus će letjeti iz Tuzle za Istanbul svake subote od sutra do novembra. Putnici koji idu za Istanbul slijetati će na Međunarodni aerodrom Sabiha Gokcen.

Saradnja Međunarodnog aerodroma Tuzla sa kompanijom Pegasus ozvaničena je krajem juna ove godine, nakon što je tema opstanka tuzlanskog aerodroma bila u fokusu zbog ukidanja Wizz-airove baze. Međutim, nakon ove, Međunarodni aerodrom Tuzla je dogovorio još jednu saradnju. 

Eksplozija na brodu u Hrvatskoj: Među povrijeđenima je i dijete

Eksplozija na brodu u Hrvatskoj: Među povrijeđenima je i dijete

Osim s Pegasusom, tuzlanski aerodrom sarađuje i s turskom niskotarifnom aviokompanijom AJet.

Kompanija aJet će letjeti od 7. oktobra jednom sedmično ponedjeljkom na relaciji Tuzla- Istanbul. Letovi će se obavljati njihovim najvećim avionom Airbusom A321neo koji prima 240 putnika. 

Menadžment tuzlanskog aerodroma vodi intenzivne pregovore s drugim evropskim avioprijevoznicima koji lete prema odredištima u Evropi, a aktuelna je i tema povratka Wizz-airove baze. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije