AUDI B2B RUN utrka poticajna je platforma za razvoj korporativne kulture

Radiosarajevo.ba
AUDI B2B RUN utrka poticajna je platforma za razvoj korporativne kulture
Sarajevo će 27. septembra 2018. godine, sada već tradicionalno na Vilsonovom šetalištu, biti domaćin druge AUDI B2B RUN utrke koja će ujediniti poslovnu zajednicu u BiH.

Sa sloganom utrke Cijela kompanija = jedan tim!, utrka motivira učesnike da se ujedine i zajedničkim
snagama brane boje svojih timova, odnosno kompanija. Jedan od partnera AUDI B2B RUN utrke je kompanija Holdina i Energopetrol, koja u sklopu poslovanja njeguje sportski duh uposlenika i zdrave životne stilove kao dio poslovne kulture koja se danas smatra kompetitivnom prednošću.

Kompanija Holdina i Energopetrol sponzor je After Run Party-a powered by Class Plus - premium goriva za bezbrižniju vožnju, koji je namijenjen svim trkačima i njihovim navijačima, a u sklopu kojeg će biti proglašeni pobjednici.

O važnosti utjecaja fizičke aktivnosti uposlenika, zdravih životnih navika i timskog duha na produktivnost i motiviranost uposlenika razgovarali smo s Lejlom Arifagić-Džidić iz Odjela korporativnih komunikacija Holdine i Energopetrola.

Koliko je bavljenje sportom uposlenika bitno za osjećaj zadovoljstva i motiviranost na
poslu?

Smatramo kako je bavljenje sportom, uz druge aktivnosti, jako važno. Općenito nam je drago vidjeti kako sve važniju ulogu u odabiru kompanije za koju neko želi da radi čini i širi kontekts kulture koju kompanija gradi, vrijednosti koje smatra svojima, koliko su te vrijednosti u skladu sa našim ličnim. U našoj industriji tempo rada je veoma intenzivan. Mi svojim kupcima, partnerima i klijentima želimo osigurati najviši nivo kvalitete usluge i proizvoda. U postizanju ovog cilja nam je potreban izuzetno motiviran i zadovoljan tim, stoga polažemo veliku pažnju održavanju pozitivne radne atmosfere i brinemo o zdravlju naših zaposlenika. Zajedničko bavljenje sportom u tome svakako ima veliku ulogu.

Da li motivirate svoje uposlenike da se bave sportom i kako? Kakav je interes s njihove strane?

U posljednjoj godini smo napravili ozbiljan pomak u smislu angažiranosti u sportskim aktivnostima organiziranjem zajedničkih treninga, te imamo dobru povratnu informaciju od kolega koji pokazuju interes za učešće. Kroz ove treninge, te učešća naših timova na događajima kao što su AUDI B2B run i Born2Ski radimo na motiviranju naših zaposlenika ka aktivnijem bavljenju sportom.

Lejla Arifagić-Džidić.jpg - undefined

Lejla Arifagić-Džidić

Dodatno, osnovali smo i Volonterski klub Holdine i Energopetrola koji između ostalog ima za cilj međusobno umrežavanje i zajedničko učešće na aktivnostima od koristi za zajednicu


Prema Vašem mišljenju, koje vrijednosti zaposlenici stiču i usvajaju sudjelovanjem na utrci AUDI B2B RUN? Na koji način bavljenje sportom može biti jedan od uspješnih alata za poboljšanje interne komunikacije i korporativne kulture?

Zajednička učešća na B2B aktivnostima svakako su poticajan alat za razvoj korporativne kulture. Bavljenjenje sportom podrazumijeva biti aktivan, sarađivati, pomoći, podržati članove svoje ekipe. Atmosfera sportskog druženja je svakako opuštenija od poslovnog okruženja, što pomaže u zbližavanju ljudi. Lijep je osjećaj kada vidite da najbrži trkač našeg tima čeka na cilju i bodri svoje kolege. Nastojimo prepoznati važnost ravnoteže privatnog i poslovnog života i velike uloge sporta u tome. Ukoliko nedostaje ravnoteža, dugoročno nećemo imati zadovoljnog zaposlenika što se vrlo konkretno manifestira i u samom radnom učinku i postignutim rezultatima.

Da li ste zadovoljni odzivom uposlenika na prošlogodišnju AUDI B2B RUN utrku i kakvi su planovi za ovu godinu?

Mi smo jako zadovoljni i ponosni na našu ekipu koja je uložila ozbiljan trud i u pripremnoj fazi i na samoj utrci. Ovaj projekt smo podržali od početka kako kroz učešće našeg tima u utrci, tako i kroz preuzimanje uloge domaćina na Class PLUS After Run zabave za sve učesnike. Ovom prilikom pozivam kompanije da prijave svoje ekipe jer pored odlične atmosfere, ovaj događaj predstavlja jedinstvenu priliku za networking među kompanijama u opuštenijem okruženju.

Prijave za AUDI B2B RUN utrku su otvorene do 17. septembra, dok se rane prijave po povoljnijij cijeni primaju do 01. septembra 2018. Sve zainteresirane kompanije se mogu prijaviti putem web stranice www.b2brun.ba. Broj mjesta na startu je ograničen, stoga ne propustite na vrijeme prijaviti svoju ekipu.

Pravila AUDI B2B RUN utrke B2B RUN okuplja timove trkača unutar pojedinih kompanija, organizacija i institucija koje su podijeljene u tri kategorije: male, srednje i velike. Tim se sastoji od minimalno tri zaposlenika, dok maksimalan broj nije ograničen.

Najbolja je ekipa s najmanjim ukupnim zbrojem troje najbolje plasiranih u kategoriji malih, srednjih i velikih kompanija. Osim timskih nagrada, mogu se ostvariti i pojedinačne nagrade u ženskoj i muškoj kategoriji, te nagrada za najfit kompaniju, tj. kompaniju koja prijavi najveći broj učesnika-trkača.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije