AS Holding prepoznat kao istaknuta kompanija koja posluje po ESG standardima

1
FENA
AS Holding prepoznat kao istaknuta kompanija koja posluje po ESG standardima
Foto: Fena / As holding/Rusmir Hrvić

AS Holding jedina je kompanija iz Bosne i Hercegovine koja je nakon dugog i pažljivog procesa selekcije u projektu CIPE - "Success Stories of Family-Owned Businesses in Central and Eastern Europe", koji je trajao nekoliko mjeseci, odabrana kao istaknuti predstavnik iz Bosne i Hercegovine koji posluje u skladu sa ESG standardima, posvećen transparentnom i društveno odgovornom poslovanju.

Predsjednik Uprave AS HOLDING d.o.o. Rusmir Hrvić  izjavio je da su ponosni na tu činjenicu i da je ova nagrada rezultat posvećenosti AS Holdingovih zaposlenika visokim standardima poslovanja.

"Želimo da se zahvalimo i Američkoj privrednoj komori Bosne i Hercegovine koji su nam dali priliku da predstavimo našu kompaniju i radujemo se zajedničkoj saradnji u budućnosti", dodao je Hrvić.

Vladika Grigorije: Prečesto su naše svađe, srpske i bošnjačke, bivale za tuđi račun

Vladika Grigorije: Prečesto su naše svađe, srpske i bošnjačke, bivale za tuđi račun

Pod „krovom“ AS HOLDING-a je 16 bh. kompanija čiji su brendovi visoko pozicionirani i dobro poznati potrošačima u BiH, ali i Evropi i svijetu. Zlatna džezva, Oaza, Tops, Zlatni puder, Tuzlanska so samo su neki od preko 2.000 proizvoda njihovog portfolija.

Već nekoliko godina u nizu zauzimaju najviša mjesta u ukupnom poretku najvećih kompanija u BiH. Skupa, sa svojim članicama, zapošljava  više od 4.500 ljudi, sa tendencijom rasta u sve tri divizije poslovanja: hrana, trgovina i tekstil.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije