AC Food ulazi na tržište Crne Gore, Tops kolutići na policama REWE grupe

Sponzorisani tekst
AC Food ulazi na tržište Crne Gore, Tops kolutići na policama REWE grupe
Foto: AS Holding / AC Food

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija AC Food d.o.o. potpisala je ugovor s crnogorskom kompanijom Plus d.o.o. o distribuciji proizvoda na to tržište. Ovim ugovorom bit će omogućen ulazak na sva najvažnija prodajna mjesta u ovoj zemlji. Također, jedan od proizvoda AC Food  - Tops čajni kolutići, od sada su dostupni na policama vodeće austrijske grupacije trgovina REWE, saopćeno je iz ove kompanije.

Izvoz u Crnu Goru počeo je 15. juna, čime proizvodi AC Fooda postaju praktično dostupni na ovom području u nekoliko ključnih kategorija kao što su biskviti, kremni namazi i petit keksi. 

"Odabrani asortiman za početak distribucije je pažljivo biran prema specifičnostima tržišta i potrebama stanovnika, te velikog broja turista koji godišnje posjete ovu zemlju. Prema rezultatima istraživanja tržišta koje smo proveli, kupci i potrošači su sa velikim zanimanjem spremni prihvatiti AC Food proizvode kao što su Tops biskviti, Maza lješnjak kremni namaz i Tops petit keksi. Svakako da je osvajanje novih tržišta uveliko olakšan IFS - certifikacijom koju je AC Food uspješno proveo u prethodnom periodu", istakla je Lejla Čorhodžić direktorica prodaje AC Fooda
 
Ovom saradnjom AC Food je dobio jakog partnera koji će mu omogućiti ulazak na sva važnija prodajna mjesta u Crnoj Gori i dugoročni razvoj poslovanja na ovom tržištu. Kompanija Plus d.o.o. Podgas hoorica je ekskluzivni uvoznik renomiranih svjetskih brendova.
 
Dobre vijesti stižu nam i iz Austrije. Naime, Tops čajni kolutići su od sada dostupni i u REWE grupi trgovačkih lanaca u ovoj zemlji. REWE je vodeći trgovački lanac u Austriji kojeg čine trgovine kao što su Merkur, Billa, Penny i Bipa. Tops čajni kolutići su od početka juna na policama 355 Billa trgovina i 136 Merkur hipermarketa. 

"Dogovoru o izvozu na austrijsko tržište i ulasku u REWE grupu prethodili suvišemjesečni pregovori koji su okončani na obostrano zadovoljstvo", kazao je Amel Termiz uvoznik za austrijsko tržište.
 
Pored Tops biskvita i čajnih kolutića koji se sada mogu naći na policama navedenih trgovina, kompanija nastavlja pregovore za početak prodaje i ostalih proizvoda iz poznatog asortimana.

AC Food je osnovan 2017. godine, članica je AS Holdinga i nastala je kao kompanija koja je preuzela proizvodnju Agrokomercovih brendova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije