Grad Bihać za projekte i mikro biznise mladih izdvojio 26.000 KM

0
Fena
Grad Bihać za projekte i mikro biznise mladih izdvojio 26.000 KM
Fena / Podrška madima

Svečano potpisivanje ugovora s aplikantima koji su ispunili uvjete drugog Javnog poziva Omladinske banke Bihać u 2023. godini, upriličeno je danas u prisustvu gradonačelnika Grada Bihaća Elvedina Sedića. 

Grad Bihać u skladu sa svojim mogućnostima, u saradnji sa Fondacijom Mozaik i Omladinskom bankom, podržava ideje i projekte mladih ljudi s područja Bihaća kroz finansijsku konstrukciju potrebnu za njihovu realizaciju.

Riječ je o ukupno 18 projekata i četiri mikro biznisa, uzimajući u obzir prvi i drugi javni poziv.

Podignuta optužnica protiv bivšeg hrvatskog ministra odbrane: Prijeti mu kazna do 8 godina zatvora

Podignuta optužnica protiv bivšeg hrvatskog ministra odbrane: Prijeti mu kazna do 8 godina zatvora

"Posebno me raduju mikro biznisi i obrti, koji su faktički male firme kroz koje dobivamo nova radna mjesta. Projekti su vrlo interesantni, a ideje jako dobre. Raduje nas da su naši mladi sugrađani izrazili veliko interesovanje za ove pozive, i da ćemo mi zajedno s Fondacijom Mozaik kroz ova dva javna poziva implementirati ukupno oko 50.000 KM. Naša je želja da i u narednim godinama nastavimo s ovom aktivnošću, izdvojimo više sredstava, podržimo što više naših mladih sugrađana kako bi se oni opredjelili da svoje ideje realizuju ovdje, a ne negdje u nekim drugim zemljama", kazao je gradonačelnik Sedić.

Koordinatorica programa Omladinske banke u BiH Helena Kreća kazala je da se trenutno u Bihaću u sklopu drugog Javnog poziva realizuje osam projekata u ukupnoj vrijednosti od 22.000 KM i dva mikro biznisa ukupne vrijednosti 4.000 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije