Žene na čelu uspješnih IT i modnih kompanija u BIH

Promotivni tekst
Žene na čelu uspješnih IT i modnih kompanija u BIH
Global Market Solutions najavljuju  dvadesetprvi Business Cafe koji će se održati 29. marta s početkom u18 sati, u hotelu Europa Sarajevo.

Business cafe je jedinstveni networking event koji  je namjenjen malim i srednjim preduzećima kao i svima onim koji žele pokrenuti vlastiti biznis. U protekle četiri godine Business cafe je postao  sinonim za uspješne bh. priče pa tako i ovaj put svi prisutni će se moći upoznati sa pričama uspješnih kompanija Authority Partners i Konfekcije FBM.

Govornice na eventu su gospođe Amina Karić i Mirsada Venturini Mehmedinović.

Amina Karić je direktorica IT kompanije Authority Partners  koja važi za jednu od vodećih IT kompanija i koja je ove godine nominirana za najpoželjnijeg poslodavca u Bosni i Hercegovini. Kompanija je prvo osnovana u SAD-u, ali veliki dio nje je prebačen u BiH, jer su vlasnici željeli uključiti što više bosanske pameti u svoje projekte i time pokušati zaustaviti odlazak mladih u druge zemlje. Kreiranjem AP Lab-a postali su prva softverska kompanija u BiH koja je počela raditi na besplatnom obrazovanju IT kadra.

Druga govornica je Mirsada Venturini Mehmedinović vlasnica i direktorica kompanije Konfekcija FBM.

Kompanija Konfekcija F.B.M., osnovana je 2003. godine kao bosanski ogranak porodične italijanske firme koja se bavi košuljarstvom visoke kvalitete i prvi je specijalizovani proizvođać za ovu vrstu košulja u BiH.Proizvodi koji su proizvodeni u mjestu Puračić kod Lukavca zahvaljući kvaliteti pronašli su put do najprestižnijih prodavnica u modnim prijestolnicama širom svijeta. Od 2008. godine razvili su i vlastiti proizvod koji se može naći u specijaliziranim prodavnicama šorim Bosne i Hercegovine.

Business cafe je event koji ima cilj podsticanje poduzetničkih aktivnosti kroz inspirativne priče uspješnih poduzetnike te samim tim i jačanjem društva u cijelini.

Zainteresirani za event i nova poslovna poznanstva mogu se prijaviti putem emaila info@gms.ba. Ulaz na event je besplatan, a broj mjesta ograničen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije