Zbog krize će u EU biti izgubljeno 7 miliona radnih mjesta

Radiosarajevo.ba
Zbog krize će u EU biti izgubljeno 7 miliona radnih mjesta



Sedam miliona radnih mjesta u Europskoj uniji ukupno će biti izgubljeno prije kraja ekonomske krize, stoji u danas objavljenom izvješću Europske komisije.

Stopa nezaposlenih u Europi nastavit će rasti, navodi se u izvješću Europske komisije, uz dodatak kako bi do kraja godine mogla skočiti i na deset posto. U Europskoj uniji dosad je zbog krize izgubljeno oko četiri milijuna radnih mjesta, a očekuje se da će do kraja iduće godine otkaze dobiti još tri miliona radnika.

Najugroženija su radna mjesta mlađih ljudi, te radnika zaposlenih na određeno vrijeme i honoraraca. Europsku komisiju posebno brine sve veći trend nezaposlenosti među mladima koji je dosegao rekordnu razinu, a i dalje nastavlja rasti. Problem je i dugotrajna nezaposlenost, ističe se u izvješću iz Bruxellesa, uz objašnjenje da se novi posao i prije nego je počela kriza u prosjeku tražio oko godinu dana, a danas je situacija još gora.

index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije