Women In Leadership Summit SEE SARAJEVO 2020 održat će se 3. aprila

Promotivni tekst
Women In Leadership Summit SEE SARAJEVO 2020 održat će se 3. aprila
Foto: Promo / Women In Leadership Summit SEE SARAJEVO 2020 održat će se 3. aprila u Sarajevu

Women In Leadership Summit SEE SARAJEVO 2020” drugi je događaj ove vrste koji će okupiti najeminentnije govornice i govornike iz politike, biznisa, akademije i nevladinih organizacija, sa ciljem promocije ženskog liderstva u oblastima biznisa, obrazovanja, politike i ostalih društvenih segmenata.

Samit će se održati 3. aprila 2020. u Sarajevu, u hotelu Holiday, u saradnji brojnih partnera projekta, te Evropske preduzetničke mreže (EEN). Procjenjuje se posjeta od oko 400 učesnika, uz učešće svjetski priznatih autoriteta poput Jennifer Brush i Eileen Brewer (USA), kao i respektabilnih domaćih i regionalnih stručnjaka.

Osnovni cilj samita je utemeljenje centralnog događaja SEE regije, koji će poslužiti kao platforma onih društvenih promjena čiji je cilj unapređenje položaja žene u društvu. Programom je predviđeno održavanje panel diskusija pod sljedećim nazivima:

“Svjesni kapitalizam pod uticajem ženskog liderstva”, “Benevolentno nasilje (seksizam) u razvoju profesionalne karijere”, te “STEM: Izgradnja liderica budućnosti” u sklopu kojih će se postaviti pitanja, ali i dati odgovori na ova vrlo aktuelna pitanja današnjice.

“Veliku pažnju poslovnih subjekata će zasigurno izazvati B2B susreti, koji će se održati pod pokroviteljstvom Evropske preduzetničke mreže (EEN), a imaju za cilj umrežavanje bosanskohercegovačkih kompanija sa kompanijama iz šireg regiona, te ih pozivamo da iskoriste ovu priliku i registruju se u što većem broju. Prema našim podacima, prošle godine je u sklopu samita održano preko 200 B2B susreta koji su označili početak brojnih uspješnih poslovnih dogovora”, poručuju iz Regionalne Asocijacije Poduzetnica - Poslovna žena (RAP).

Učešće na samitu je potpuno besplatno uz obaveznu prethodnu registraciju, bilo za učešće na panel diskusijama ili za B2B susrete. Više info o samitu i načinima registracije možete naći na linku: www.summit.poslovnazena.ba

Portal Radiosarajevo.ba je ponosni medijski pokrovitelj Women In Leadership Summit SEE SARAJEVO 2020.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije