Više od pet hiljada bečkih kompanija pod jednim krovom

Radiosarajevo.ba
Više od pet hiljada bečkih kompanija pod jednim krovom
Foto: Eurocomm-PR Sarajevo / Beč

Nova krovna marka Vienna Business Districts aktuelni je projekat Grada Beča, bečkih Privredne komore i Privredne agencije za bolji menadžment poslovnih zona koji je započeo ovog ljeta, saopšteno je iz Grada Beča.

Iza krovne marke krije se podjela grada načetiri poslovna distrikta koji svi imaju svog "distrikt menadžera". Sve je počelo kao pilot projekat 2012. godine u najjužnijoj 23. bečkoj opštini Liesing i nastavilo u sjevernom Floridsdorfu 2015. godine.

Inače, bečki jug je sa 2.580 firmi i najaktivnija poslovna zona. Od ljeta 2019. godine projekat je proširen na jedanaest opština.

Iz gradske vlade su poručili da im je bilo važno da uvrste poduzetništvo u sve razvojne planove. Prednosti podjele na četiri poslovne zone sa distrikt menadžerima najviše se ogledaju u uštedi i čuvanju resursa što se ne odnosi samo na ekološki aspekat, već uopšte izdatke za tekuće račune, logistiku, transport i slično.

Direktan kontakt distrikt menadžera s opštinama i službama u zastupanju interesa firmi, druga je velika prednost krovne marke Vienna Business Districts, saopšteno je iz Grada Beča. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije