Tirana: 2. Međunarodna konferencija investitora

Radiosarajevo.ba
Tirana: 2. Međunarodna konferencija investitora

Na Drugoj međunarodnoj konferenciji stranih investitora koja je od 3. do 5. novembra održana u glavnom gradu Albanije, učestvovala je i Bosna Bank International. Na ovoj konferenciji, čiji su organizatori bili Islamska banka za razvoj iz Saudijske Arabije (IDB) i Vlada Albanije, BBI je putem svog VIP Business Cluba, učestvovala kao suorganizator.

Putem BBI-a na Konferenciji u Tirani učestvovalo je čak 35 kompanija iz BIH, koje su imale priliku da na jednom mjestu steknu uvid u mogućnosti koje im pruža albansko tržište, kao i tržišta zemalja bogatog Zaljeva.

Konferenciju su otvorili dr. Muhamed Ahmed Ali, predsjednik Islamske banke za razvoj, banke osnivača i većinskog vlasnika BBI-a, Sali Beriša, premijer Albanije, i Amer Bukvić, direktor BBI-a.

“Konferencija u Tirani bila je idealna prilika i za albanske i za bh. kompanije da upoznaju investitore koje dolaze iz zemlja OIC-a koje su osnovale Islamsku banku za razvoj. Ono što je posebno značajno za naše kompanije jeste to da je Albanija u velikoj ekspanziji i da radi na razvoju svoje infrastrukture. Na ovu činjenicu još prije konferencije u Albaniji ukazao je i Nusret Čančar, nerezidenti ambasdor BiH u Albaniji, a prilikom pripremnog sastanka koji je sa predstavnicima bh. kompanija upriličio BBI VIP Busines Club. Gospodin Čančar je i tokom same konferencije u Tirani posredovao između predstavnika naših i albanskih kompanija da nađu zajednički interes”, kazao je direktor BBI-a Amer Bukvić.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije