Tetra Brik Edge: Rastemo zajedno uz inovacije

Promotivni tekst
Tetra Brik Edge: Rastemo zajedno uz inovacije
/ Novo iz kompanije Tetra Pak za Meggle
Vodeća svjetska kompanija za proizvodnju rješenja za preradu i pakiranja prehrambenih proizvoda, Tetra Pak, predstavila je novu inovativnu vrstu ambalaže - Tetra Brik® Aseptic 1000 Edge.

Ova ambalaža prvi put je na tržištu Bosne i Hercegovine i to za potrebe kompanije Meggle i njihovog  mlijeka u litarskoj i polulitarskoj ambalaži. Riječ je o inovativnoj ambalaži koja, zahvaljujući kontinuiranom osluškivanju potreba tržišta i vrhunskoj Tetra Pak tehnologiji, donosi dosad neviđene mogućnosti. Prvenstveno, novo pakiranje zadržava izvornu kvalitetu i okus mlijeka sa domaćih pašnjaka. Uz to, štiti  mlijeko od dnevne  svjetlosti (svjetlosnih utjecaja),pruža zaštitu nutritivnih vrijednosti i vitamina kao te ostalih važnih sastojaka koji se nalaze u mlijeku. Pored sigurnosti, novo pakiranje je veoma funkcionalno i lako za upotrebu, posjeduje moderan dizajn koji je vrlo atraktivan klijentima i krajnjim potrošačima. Također omogućava lako isticanje (lijevanje sadržaja) zahvaljujući inovativnom čepu (koji se otvara u dva koraka te dodatno štiti sadržaj) i specijalnom obliku pakiranja.

Godinama kompanija Meggle posluje u Bosni i Hercegovini čuvajući ono što je domaće i koristeći lokalno mlijeko. Kao poklon svojim kupcima za dugogodišnju vjernost i povjerenje ovaj put kompanije Meggle i Tetra Pak lansiraju  inovaciju  na tržište kako bi odgovorili na potrebe suvremenog kupca.

„Na bosanskohercegovačkom tržištu smo prisutni preko 20 godina, a vodeću poziciju održavamo svakodnevnim radom, osluškivanjem potreba naših  potrošača i praćenjem svjetskih trendova, te  najvažnije - zahvaljujući vjernim  kupcima koji u Meggle brendu vide sigurnost, kvalitet i povjerenje. Taj uzajamni odnos i ljubav rezultat su prepoznavanja važnosti kupovine domaćih proizvoda. Kupovinom domaćeg zajedno rastemo i razvijamo se. Novo pakiranje Meggle mlijeka je stepenica više u očuvanju izvornog okusa mlijeka s naših  pašnjaka, te povećanju sigurnosti proizvoda“, ističe Jadranka Penava, direktorica društva Meggle BiH.

Osvježavajuće i moderno  pakovanje Meggle mlijeka u Tetra Brik® Aseptic 1000 Edge pakovanju, rezultat je poštivanja tradicije Tetra Pak kompanije da štiti što je dobro i poveća funkcionalnost i jednostavnije korištenje.

“Zaštita sadržaja pakovanja, potrošača kao i životne sredine osnovna su načela kojima se vode ove dvije kompanije. Kao i svi drugi Tetra Pak proizvodi, Tetra Brik® Aseptic Edge je pakovanje koje pozitivno utiče na životnu sredinu, jer je sačinjen od 73% obnovljivog materijala, pa samim tim ima nisku emisiju ugljen-dioksida[y1] [VP2] . Nekoliko slojeva kartonske ambalaže štite ono što je unutar pakovanja, a savremena logistika, zajedno sa optimizovanom proizvodnjom, omogućava da Tetra Brik® Aseptic Edge bude i veoma atraktivan na tržištu”, sa ponosom je istakla Marija Krasilowez, generalna direktorica kompanije Tetra Pak za Jugoistočnu Europu.

Inovacije postoje da bismo sačuvali ono što je dobro! A novo Tetra Brik® Aseptic 1000 Edge pakiranje Meggle mlijeka iz kojeg od sad možete piti sa posebnom pažnjom i posvećenošću, izvornog okusa i kvalitete, vrhunac je našeg zajedničkog rasta i evolucije. Uživajte uz Meggle mlijeku u pakiranju  od 1000 ml I 500 ml.

O TETRA PAK-u

Tetra Pak je vodeća svjetska kompanija za proizvodnju rješenja za preradu i pakiranje prehrambenih proizvoda. Usko sarađujući s našim kupcima i dobavljačima, mi pružamo sigurne, inovativne i ekološki ispravne proizvode koji svakog dana ispunjavaju potrebe stotina miliona ljudi u više od 170 zemalja diljem svijeta. Sa više od 23.000 zaposlenika u preko 80 zemalja, mi vjerujemo u vođenje odgovorne industrije i održivi pristup poslovanju. Naš moto, “ŠTITI ŠTO JE DOBRO” (eng. - PROTECTS WHAT’S GOOD™), odražava našu viziju da hranu učinimo sigurnom i dostupnom svuda. Više informacija o Tetra Pak-u je dostupno na Tetrapak.com

Tetra Pak i ŠTITI ŠTO JE DOBRO su zaštitni znaci koji pripadaju Tetra Pak Grupi.

Kao i svi drugi Tetra Pak proizvodi, Tetra Brik Edge je pakovanje koje pozitivno utječe na životnu sredinu, jer je sačinjen od 73 posto obnovljivog materijala, pa samim tim ima nisku emisiju ugljendioksida. Nekoliko slojeva kartonske ambalaže štite ono što je unutar nje od prodora kiseonika, svetlosti i mirisa, ali i od spoljne vlage koji mogu hemijski izmeniti sadržaj. A savremena logistika, zajedno s optimizovanom proizvodnjom, omogućava da Tetra Brik® Edge bude i veoma atraktivan na tržištu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije