Željeznice FBiH / Talgo voz za godinu dana prevezao 100.000 putnika

26. 09. 2017. u 13:52:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Prije tačno godinu dana, 26. Septembra 2016. godine, Željeznice FBiH su uvele u saobraćaj prvu Talgo garnituru na relaciji Sarajevo-Doboj-Sarajevo.

Od tada do danas broj putnika raste iz dana u dan, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Željeznica Federacije BiH.

Otvaranjem linja prema jugu 8. juna, Željeznice FBiH su Talgo vozom ponovo povezale Sarajevo i Čapljinu, a 15. juna 2017. godine na ovoj relaciji uveden je sezonski brzi Talgo voz sa ugovorenim autobuskim vezama prema Neumu i Makarskoj.

Također, ponovo je uspostavljena linija Sarajevo-Banja Luka, 1. augusta i Tuzla je prvi put povezana željezničkim saobraćajem sa ova dva grada.

sl. bh voz.jpg - undefined

Foto: Željeznice FBiH

Uvođenjem u saobraćaj ovih visokokvalitetnih savremenih vozova, putnički saobraćaj Željeznica FBiH doživio je pravu ekspanziju. Putnici su prepoznali kvalitet, povoljne cijene, vrhunsku udobnost i ljubaznost osoblja Željeznica FBiH.

Prvi pokazatelj da su Željeznice FBiH napravile pravi potez uvođenjem ovih vozova u saobraćaj bio je kad su 1. jula, zbog izuzetno velikog broja zainteresiranih putnika i rasprodanih karata, morale uvesti duplu garnituru Talgo voza prema jugu.

Povodom održavanja Svjetskog prvenstva u skokovima koje se 16. septembra održavalo u Mostaru, Željeznice FBiH su pored redovne linije u saobraćaj uvele još tri posebne kompozicije Talgo voza, jer se tog dana za Mostar tražila karta više.

Cijeneći potrebe korisnika naših usluga, Željeznice FBiH planiraju u najskorije vrijeme povezati Sarajevo sa Bihaćem.

U tu svrhu već su poduzete određene aktivnosti, vezane prije svega za elektrifikaciju jednog dijela Unske pruge, nakon čega će se steći uslovi da se Sarajevo i Bihać povežu Talgo vozom.

sl. bh voz 3.JPG - undefined

Foto: Željeznice FBiH

To bi značilo ispunjenje jednog od strateških ciljeva Željeznica FBiH – da željezničkim putničkim saobraćajem uvežemo sve veće bh. gradove.

U proteklih godinu dana, Željeznice FBiH su redovnim i posebnim Talgo vozovima prevezle oko 100.000 putnika što predstavlja povećanje od 32 posto, a za duplo je povećan prihod od naplate karata u putničkom saobraćaju.

Korisnicima usluga Željeznice FBiH zahvaljuju na povjerenju i navode da će podići kvalitet usluga na još veći nivo, u skladu sa njihovim zahtjevima i potrebama.

U svrhu što efikasnijeg poslovanja, ŽFBiH će vrlo skoro uvesti prodaju karata putem interneta što će bitno smanjiti gužve na šalterima i omogućiti kvalitetniju uslugu.

Željeznice FBiH pozivaju sve zainteresirane organizacije, kompanije, škole, kulturne i sportske ustanove i druge institucije da koriste njihove usluge, jer Željeznice FBiH raspolažu najsavremenijim putničkim kapacitetima i imaju mogućnost da sve putnike prevezu na željenu destinaciju u BiH po evropskim standardima.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA