Slovenci traže radnike iz Bosne i Hercegovine: Evo kako možete da se prijavite

2
Radiosarajevo.ba
Slovenci traže radnike iz Bosne i Hercegovine: Evo kako možete da se prijavite
Foto: Arhiv / Ilustracija / Konkurs za posao

Zavod za zapošljavanje Republike Slovenije će u saradnji s Ambasadom Republike Slovenije u Sarajevu u posljednjoj sedmici mjeseca septembra organizovati četiri događaja na kojima će se slovenački poslodavci predstaviti tražiocima posla iz Bosne i Hercegovine.

Na događajima će se okupiti 50 slovenačkih poslodavaca

Članica EU koja ima prosječnu platu 2,2 puta veću od one u BiH u novoj je potrazi za radnicima. Slovenija, čiji uslovi života i ekonomska razvijenosti najviše privlači mnoge ljude iz BiH da potraže posao ne tako daleko od kuće.

Uprkos hladnoći i kiši: Palestinske pristalice na ulicama Manhattana

Uprkos hladnoći i kiši: Palestinske pristalice na ulicama Manhattana

Događaji će se održati od 25. do 28. septembra, između 10 i 17 sati, na sljedećim lokacijama:

• Sarajevo, ponedjeljak, 25.9, Hotel Hollywood,

• Zenica, utorak, 26.9, Hotel Zenica,

• Banjaluka, srijeda, 27.9, Hotel Bosna,

• Tuzla, četvrtak, 28.9, Hotel Mellain.

Slovenački Zavod za zapošljavanje najavljuje da bi ove godine njihovi poslodavci  mogli zaposliti čak i 8.000 novih radnika.

"Oni koji traže posao u Sloveniji na događajima će biti u prilici da ostvare direktan kontakt sa poslodavcima iz oblasti zdravstva i socijalne zaštite, prerađivačkih djelatnosti, građevinarstva, transporta, skladištenja i ugostiteljstva. Najviše poslodavaca je iz Ljubljane, Nove Gorice i Kranja", poručuju iz Zavoda za zapošljavanje Slovenije.

Na štandovima poslodavaca svi zainteresovani će moći da se predstave i predaju svoje radne biografije, te da dobiju sve informacije o radnim dozvolama i  uslovima života u Sloveniji.

Grupne prezentacije će se održati na svim lokacijama dva puta dnevno: u 12 i 15 sati.

Na ovaj način slovenački poslodavci nastoje da obezbijede i potrebne kadrove koji će ovoj državi bivše Jugoslavije pomoći u sanaciji štete koja je nastala u avgustu uslijed poplava i odrona velikih razmjera.

Detaljnije informacije o poslodavcima koji učestvuju na događajima mogu se naći na sajtu na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Najnovije