Savjetovanje o mjerama za ublažavanje krize

Radiosarajevo.ba
Savjetovanje o mjerama za ublažavanje krize

Jednodnevno savjetovanje na temu "Mjere za ublažavanje utjecaja globalne ekonomske krize na ekonomiju BiH" bit će održano danas na Vlašiću.

Učešće na savjetovanju je najavilo i potvrdilo stotinjak najodgovornijih, najstručnijih i najpozvanijih osoba iz BiH koje mogu dati doprinos u radu savjetovanja.

Učešće su potvrdili predstavnici organa vlasti, države i entiteta, istaknuti poslodavci, direktori, predstavnici privrednih komora, univerzitetski profesori, predstavnici Centralne banke, komercijalnih banaka, sindikata, međunarodnih finansijskih institucija itd.

Složenost i teškoće ekonomske krize u BiH mogu imati vrlo teške posljedice za ukupno stanovništvo BiH i neophodno je blagovremeno poduzeti mjere na ublažavanju utjecaja globalne ekonomske krize.

Učesnici savjetovanja su osobe koje sa raznih aspekata mogu dati svoj doprinos i pomoći organima vlasti da se ublaže udari ekonomske krize koja se tek očekuje, kako ona ne bi prešla u depresiju.

Cilj savjetovanja je da se predlože konkretne mjere, akcije i programi koji mogu ublažiti negativne utjecaje globalne ekonomske krize i bez imaginarnog i velikog teoretisanja. Na kraju jednodnevne aktivnosti usvojit će se rezime i zaključci savjetovanja, saopćeno je iz Hochegger BH Teama.

rtvfbih/radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije