Sarajevo Bussines Forum: I najveći kuvajtski investicijski fond najavio dolazak

Radiosarajevo.ba
Sarajevo Bussines Forum: I najveći kuvajtski investicijski fond najavio dolazak

Interes za Sarajevo Business Forum, međunarodnu investicijsku konferenciju koja će biti održana14. i 15. maja, bilježi sve veći interes, kako domaćih i regionalnih privrednika, tako i stranih investitora.

Nakon potvrde dolaska vodećih investicijskih fondova iz Malezije, Katara i Ujedinjenih Arapskih Emirata, predsjednika i vlasnika vodećih svjetskih kompanija, čiji se vlasnici nalaze na listi najbogatijih ljudi na svijetu, dolazak na SBF potvrdio je Anas Khaled Al-Saleh, ministar finansija i predsjednik državnog investicijskog fonda Kuwait Investment Authority (KIA).

Inače, Kuwait Investment Authority ima značajne investicije u regionu MENA, a sudjeluje i u multilateralnim i međunarodnim organizacijama, uključujući Svjetsku banku (WB) i Međunarodni monetarni fond (MMF), piše Anadolu Agency.

Učešće na Sarajevo Business Forumu do sada su potvrdili državni investicijski fondovi: Emirates Investment Authority, Qatar Investment Authority, Kuwait Investment Authority i malezijski državni investicijski fond Khazanah Nasional.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije