Priče uspješnih poduzetnika i inspirativnih mladih na 14. Business Cafeu

Radiosarajevo.ba
Priče uspješnih poduzetnika i inspirativnih mladih na 14. Business Cafeu
Nakon izuzetno uspješnih Business Cafe događaja u Sarajevu i Tešnju održanih u maju, agencijA Global Market Solutions treću sezonu Business Cafe-a nastavlja u Sarajevu, i to 1.septembra.

Četrnaesti Business Cafe otvara jesenju sezonu evenata u regiji, a održat će se u Atrium sali hotela Europe 1. septembra sa početkom u 18,00 sati.

Prisutni će imati priliku poslušati priče o uspjehu jednog od najuspješnijih poduzetnika u BiH koji se vrlo rijetko pojavljuje u medijima – Hajrudina Ahmetlića, generalnog direktora HIFA grupacije, te inspirativnu priču mladih, ambicioznih inovatora edukativne platforme edu720 – Vedrana Hadžimehmedagića i Adnana Bešovića.

FILANTROPIJA, PODUZETNIŠTVO, INOVACIJA

Hajrudin Ahmetlić, uspješno obnaša funkciju generalnog direktora HIFA petrol i svulasnik HIFA grupacije koja u svom vlasništvu ima benzinske pumpe, poljoprivredne apoteke, autopraonice, te proizvodne pogone, ali se bave i veleprodajom, distribucijom i transportom. Osim trgovine naftom i naftnim derivatima, ova grupacija je diverzifikovala svoje poslovanje tokom prošle godine, te se našla na drugom mjestu najsupješnijih kompanija u BiH. Ova u potpunosti domaća grupacija je sa radom počela prije tačno 20 godina, a od tada bilježi konstantan rast, te su danas najveći distributer nafte i naftnih derivata u BiH koju izvoze u 9 zemalja regiona. Prošle godine HIFA grupacija je proglašena najpoželjnijim poslodavcem. HIFA grupacija osim što zapošljava veliki broj radnika, poznata je i po filantropiji i nesebičnom doprinosu društvu.

Kada je Edin Mehić, vlasnik platforme za traženje posla Posao.ba te suosnivač hub-a za inovacije – Networks, objavio vijest o fantastičnim rezultatima ovog inovatinog dvojca bilo je sigurno da je ispred njih zagarantovan uspjeh.

Upravo uz podršku Networksa, Adnan Bešović i Vedran Hadžimehemedagić su razvili edukativnu platformu edu720.com te u samo 6 mjeseci od početka rada, počeli da generišu prihode i to poslujući sa najvećim multinacionalnim kompanijama u tri zemlje. Aplikacija je dostupna u mobilnoj i desktop varijanti, a namijenjena je onima koji žele da uče u današnjem vremenu kada dolazi do prebrze razmjene i plasmana informacija, naročito kompanijama koje žele usavršiti vještine i znanje svojih uposlenika. Materijali za učenje su bazirani na principu nanolearning koje je veoma popularno u današnjem užurbanom načinu života. Ono omogućava usvajanje sadržaja određene oblasti u kratkom vremenskom periodu.

 

Svi zainteresovani za event se mogu prijaviti putem maila info@gms.ba, ulaz je besplatan uz pozivnicu.

Ni ovaj put nije izostala podrška medijskih sponzora poslovnog portala Akta.ba, portala Radiosarajevo.ba, radio stanica Antena i RSG, dnevnih novina Oslobođenje, te kvartalnog magazina Reunion.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije