Predstavljanje Mozaikovog Inkubatora društvenih biznisa

Radiosarajevo.ba
Predstavljanje Mozaikovog Inkubatora društvenih biznisa
/ Foto: Mozaik
Prva generacija društvenih poduzetnika i poduzetnica iz Mozaikovog Inkubatora društvenih biznisa predstaviti će se u subotu 4. juna 2016. u Meeting Pointu u Sarajevu.

Ovo je nastavak priče o M-clubu i inkubatoru društvenih biznisa Fondacije Mozaik, o čemu smo pisali nedavno.

Osam hrabrih mladih društvenih poduzetnika i poduzetnica koji su uz podršku Mozaikovih mentora i mentorica razvijali i testirali prototipe svojih društvenih biznisa, dobivaju priliku da osvoje investiciju do 15.000 KM za lansiranje društvenog biznisa i pristupe M-clubu društvenih poduzetnica i poduzetnika.

Kroz M-club će graditi vještine i znanja za vođenje uspješnog društvenog biznisa, a onima koji budu imali potencijal za širenje osigurava se pristup dodatnim investicijama.

Osam društvenih biznisa koji će se predstaviti 4. juna 2016. godine u 10.00 sati u Meeting Pointu su: ''Jelena'' Biostanica iz Šipova, Agrolab iz Bugojna, Centar za pomoć u kući ''Sigurna ruka'' iz Bosanske Krupe, Agrorevolucija iz Cazina, Zabavni park ''Zeleni otoci'' iz Bosanske Krupe, Unikatna radionica iz Cazina, Gradionica znanja ''Kockica'' iz Usore i "Igraj uči rasti" iz Tešnja. 

Predstavljanju pobjednika prisustvovat će i šef Delegacije Evropske unije njegova ekscelencija Lars-Gunnar Wigemark.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije