Predstavnički dom o akcizama 20. aprila

Anadolija
Predstavnički dom o akcizama 20. aprila
Fena / Arhiv
Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović zakazao je za 20. april redovnu sjednicu Predstavničkog doma PSBiH.

"Budući da se do trenutka zakazivanja nisu stekli uvjeti za održavanje hitne sjednice vezano za set zakona o akcizama, oko toga nema saglasnosti najmanje dva člana Kolegija Predstavničkog doma, ovi zakoni su u skladu sa Poslovnikom Predstavničkog doma kao obavezne tačke dnevnog reda uvrštene u dnevni red 44. redovne sjednice Predstavničkog doma. Ukoliko u Kolegiju Predstavničkog doma bude postignuta saglasnost najmanje dva člana Kolegija, hitna sjednica o setu zakona o akcizama bit će zakazana i ranije", saopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića.

Na sjednici Predstavničkog doma PS BiH 5. aprila poslanici su većinom glasova odbili prijedlog Vijeća ministara BiH da se izmjene i dopune Zakona o akcizama BiH koje predviđaju uvođenje dodatne takse od 0,15 KM po litri goriva razmatraju po hitnom, ali i skraćenom postupku. 

Istovremeno, Dom naroda PS BiH na sjednici 7. aprila uvojio je ove izmjene i dopune zakona po hitnom postupku, kao i set drugih zakonskih rješenja koje je predložilo Vijeće ministara BiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije