Poziv uspješnim poduzetnicama/cima: Postanite "Biznis anđeo" kroz mentorski program

0
Promotivni tekst
Poziv uspješnim poduzetnicama/cima: Postanite "Biznis anđeo" kroz mentorski program
Foto: Infohouse / Mentorski program "Biznis Anđeli"

Fondacija INFOHOUSE i Udruženje građana "Budućnost" u okviru projekta "Ekonomske i socijalne prilike ka nezavisnosti žena žrtava nasilja u porodici", koji financijski podržava Evropska unija, pozivaju uspješne žene i muškarce iz poslovne zajednice da se pridruže našim aktivnostima ekonomskog osnaživanja žena, žrtava nasilja, te postanu aktivni učesnici/ce mentorskog programa "BIZNIS ANĐELI".

Podrška mentora, tzv. Biznis anđela, ženama žrtvama nasilja, dobitnicama projektne finansijske podrške za pokretanje biznisa, isključivo je na volonterskoj bazi i zasniva se na razmjeni iskustava, savjeta te pozitivnih praksi za razvijanje i održavanje tek pokrenutih malih biznisa na tržištu. Lokacije na kojima će biti razvijani mali biznisi su: Banja luka, Bihać, Bijeljina, Cazin, Modriča i Sarajevo.

Putem ovog projekta finansirano će biti 18 biznis ideja u ukupnom iznosu od skoro 100.000 KM! Korisnice grantova proizvodiće didaktičke drvene igračke, bezglutenske slastice, biljne preparate, pokrenuće brigu o starijim osoba uz uslugu čišćenja, proizvoditi med, jaja, jagode, sadnice pa čak i svijeće, te nuditi usluge smještaja, šivanja, pranja i čišćenja automobila

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

Ekonomsko nasilje često prati psihičko i fizičko nasilje nad ženama. Stoga je podrška uspješnih poduzetnika/ica korisnicama grantova od iznimne važnosti za njihovo samopouzdanje i uspješno vođenje svojih biznisa. Ekonomska nezavisnost je krucijalna za uspješnu borbu prekida i izlaska iz kruga nasilja.

Prijave za učešće u mentorskom programu Biznis anđeli otvorene su do kraja novembra 2021. godine i dostavljaju se putem e mail adrese adin@infohouse.ba. Sve dodatne informacije su dostupne putem poziva na telefon 033 200 538 ili putem upita na gore navedenu adresu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije