Počeli radovi na povećanju broja check-in šaltera i traka za prtljag

Fena
Počeli radovi na povećanju broja check-in šaltera i traka za prtljag
U sklopu mjera za proširenje kapaciteta i poboljšanje usluga Međunarodnog aerodroma Sarajevo, otpočeli su radovi na proširenju i modernizaciji sistema tekućih traka za prtljag, te povećanja broja šaltera za registraciju putnika.

“Postojećih 12, broj check-in šaltera povećat će se na 15, a tu su i dva odranije postavljena self check-in automata. U funkciju će biti stavljen još jedan X-ray uređaj za sigurnosni pregled prtljaga. Također novom konfiguracijom sistema za prtljag s dvije sabirne tekuće trake značajno će se unaprijediti i pouzdanost sistema prilikom transporta, sortiranja i utovara prtljaga”, kazala je Feni glasnogovornica Međunarodnog aerodroma Sarajevo Sanja Bagarić- Arnaut.

Naglasila je da je Međunarodni aerodrom Sarajevo uspostavio neophodne procedure i osigurao adekvatne ljudske resurse da bi se transfer prtljaga odvijao nesmetano i tokom trajanja radova i testiranja sistema, a radi konstantnog pružanja najvišeg nivoa usluge putnicima.

“S obzirom na izuzetan i kontinuiran rast broja opsluženih putnika, aviooperacija, te ukupnog kargo prometa u proteklom periodu, te činjenici da se Međunarodni aerodrom Sarajevo približava broju od milijun putnika godišnje, ovaj projekat predstavlja i pripremnu aktivnost u sklopu realizacije strategije ‘Modernizacija i dogradnja Terminala B’", kazala je Bagarić-Arnaut.

Međunarodni aerodrom Sarajevo je kroz anganžman cijelog kolektiva uvijek uspješno pristupao svim izazovima i zadacima koji nužno prate ovako značajan i ubrzan porast broja putnika i aviooperacija te će nastaviti aktivnosti radi pružanja najkvalitetnije usluge našim putnicima i poslovnim partnerima, poručili su iz ovog aerodroma.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije