Otkazana aukcija za prodaju većine stanova i garaža u Bosmalu

S. H.
Otkazana aukcija za prodaju većine stanova i garaža u Bosmalu
Na Općinskom sudu u Sarajevu danas je prekinuta aukcija za prodaju stambeno-poslovnog kompleksa Bosmal.

Općinski sud u Sarajevu odlučio je da će odluka o kupcu biti donesena neposrednom nagodbom koju su postigle zainteresirane stranke za kupovinu većeg dijela nekretnina u ovoj zgradi.

"Sudiji je dostavljen podnesak u kojem se navodi kako su stranke postigle sporazum o kupovini neposrednom nagodbom. Nakon što Sud provjeri da li sporazum sadrži sve zakonske elemente, na oglasnoj ploči Suda će biti objavljena odluka o kupovini stanova, garaža i poslovnih prostora u Bosmal City Centru", potvrdila je za Radiosarajevo.ba glasnogovornica Općinskog suda Amra Hodžić.

Oko 140 učesnika javnog nadmetanja položilo je osiguranje u iznosu od 10.000 KM na depozitni račun Općinskog suda u Sarajevu. 

Unicredit Banka Mostar je potražilac u ovom predmetu, a kako je saopćeno iz banke, prodaje se ukupno 231 stan, 371 garaža, 46 poslovnih prostora i restorana, a što je ukupno 648 nekretnina koje se nalaze u Bosmal City Centru.

Vrijednost navedenih prostora je 83.404.831 KM. 

Najmanji stan koji je na prodaji je površine 80, a najveći 220 metara kvadratnih. Dakle, na prodaju ide 648 ponuđenih prostora ukupne površine 43.915 metara kvadratnih.

Kako se navodi na siteu Bosmal City Centra, ukupna investicija bila je vrijedna 120 miliona eura.

Centar ima ukupno 306 stambenih jedinica - osam penthausa i 298 stanova, organiziranih u četrnaest tipova, veličine od 80 do 220 metara kvadratnih, te podzemnu garažu sa 400 parking mjesta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije